Μόσχα: Η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec είναι έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία μαχητικά Su-35

Μόσχα: Η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec είναι έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία μαχητικά Su-35

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec είναι έτοιμη να προμηθεύσει την Τουρκία με βομβαρδιστικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 σε περίπτωση που υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον από τουρκικής πλευράς, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της εταιρείας Σεργκέι Τσεμέζοφ.

«Εάν οι Τούρκοι συνάδελφοι μας εκδηλώσουν επιθυμία, είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε την πώληση Su-35», φέρεται να δήλωσε ο Τσεμέζοφ σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Rostec.

Χθες 17 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου σε γραπτή ανακοίνωση ανέφερε ότι η απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 καθιστά αδύνατη την περαιτέρω συμμετοχή της στο πρόγραμμα κατασκευής των αμερικανικών μαχητικών βομβαρδιστικών πέμπτης γενιάς F-35.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ζήτησε από την Ουάσιγκτον να αναστείλει την απόφαση της αυτή που αφορά την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή