Νέα επίθεση Τραμπ στις «τέσσερις»

Νέα επίθεση Τραμπ στις «τέσσερις»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΚΡΙΝΒΙΛ. «Στείλε τις πίσω! Στείλε τις πίσω!», φώναζε ρυθμικά το πλήθος στη Βόρεια Καρολίνα, σιγοντάροντας τη ρατσιστική επίθεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά των τεσσάρων Δημοκρατικών γυναικών, μελών της Βουλής, που δεν είναι λευκές και έχουν αριστερές απόψεις.

Ο Τραμπ επέλεξε να μετατρέψει την ομιλία του στην αμερικανική πολιτεία, μία από τις αμφισβητούμενες ενόψει των εκλογών του 2020, σε μια αποδόμηση των τεσσάρων, γνωστών με το παρατσούκλι The squad (Η ομάδα), χαρακτηρίζοντας τις απόψεις τους ακραίες και καλώντας τες να εγκαταλείψουν τη χώρα. «Απόψε έχω μια πρόταση γι’ αυτές τις ακραίες πολιτικούς, τις γεμάτες μίσος, που προσπαθούν διαρκώς να καταστρέψουν τη χώρα», είπε ο Τραμπ στους συγκεντρωμένες. «Ποτέ δεν έχουν κάτι καλό να πουν. Γι’ αυτό λέω: Ε, λοιπόν, αν δεν σας αρέσει, φύγετε, φύγετε!». Σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει την εκλογική του βάση, ο Αμερικανός πρόεδρος βάζει εκ νέου στο στόχαστρό του τις μειονότητες και τις γυναίκες, όπως είχε κάνει και το 2016. Μία εξ αυτών, η Ιλχάν Ομάρ της Μινεσότα, απάντησε στο τουίτερ με λόγια της ποιήτριας Μάγια Αγγέλου: «Μπορεί να με πυροβολήσεις με τα λόγια σου/ Μπορεί να με κόψεις με τα μάτια σου/ Μπορεί να με σκοτώσεις με το μίσος σου/ Αλλά και πάλι, σαν αέρας, θα σηκωθώ ξανά».

Πάντως, μέχρι στιγμής, οι Δημοκρατικοί δεν έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον Τραμπ. Χθες τα ξημερώματα, η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε την πρόταση να κινηθεί διαδικασία παραπομπής του στη Δικαιοσύνη, αποτρέποντας το ενδεχόμενο προς το παρόν, αλλά χωρίς να αποκλείει τη μελλοντική επανεξέταση του ζητήματος, που συνεχίζει να διχάζει την αμερικανική αντιπολίτευση. Ο εισηγητής του κειμένου, ο Δημοκρατικός βουλευτής Αλ Γκριν, επεδίωκε να κεφαλαιοποιήσει το κύμα των επικρίσεων εις βάρος του Τραμπ, εξαιτίας της σφοδρής επίθεσης που εξαπέλυσε στις τέσσερις βουλευτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή