Στο αρχείο η υπόθεση του Κέβιν Σπέισι

Στο αρχείο η υπόθεση του Κέβιν Σπέισι

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αρχείο έβαλαν οι εισαγγελείς της Μασαχουσέτης την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης 18χρονου από τον Κέβιν Σπέισι, σε μπαρ το 2016, καθώς το υποτιθέμενο θύμα της επίθεσης αρνήθηκε να καταθέσει σχετικά με ένα χαμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο, σύμφωνα με τους δικηγόρους υπεράσπισης του διάσημου ηθοποιού διαθέτει στοιχεία, ικανά να αποκαλύψουν την αθωότητά του πελάτη τους.

Ο βραβευθείς με δύο βραβεία Οσκαρ ηθοποιός ήταν ένα από τα πρώτα και «βαρύτερα» ονόματα που βρέθηκαν στο στόχαστρο του κινήματος #MeToo που δραστηριοποιήθηκε κατά των σεξουαλικών επιθέσεων και παρενοχλήσεων τόσο στον χώρο του θεάματος όσο και σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες.

Ο ίδιος ο Κέβιν Σπέισι αρνήθηκε σθεναρά ότι παρενόχλησε τον νεαρό. Οι πρώτες αναφορές στην υπόθεση έγιναν από τη μητέρα του φερόμενου ως θύματος της σεξουαλικής επίθεσης το 2017. Ο νεαρός, εξάλλου, είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι πλησίασε τον Κέβιν Σπέισι για να του μιλήσει και να φωτογραφηθεί μαζί του στο κλαμπ Καρ, όπου εργαζόταν, αλλά ο ηθοποιός τον κέρασε πολλά οινοπνευματώδη ποτά και προσπάθησε να τον πείσει να επιστρέψει σπίτι του μαζί του, προτού τελικά του κατεβάσει το φερμουάρ του παντελονιού του και τον θωπεύσει επί τρία λεπτά. Επίσης, δήλωσε ότι προσπάθησε να απωθήσει τα χέρια του ηθοποιού, κάτι που δεν κατάφερε και ότι δεν θέλησε να προκαλέσει φασαρία, γιατί είχε καταναλώσει οινοπνευματώδη, παρότι ανήλικος, κάτι που απαγορεύεται σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία.

Στις αρχές του μήνα, ο κατήγορος του Σπέισι κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις αφού κατέθεσε ότι έχασε το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε τη νύχτα της υποτιθέμενης σεξουαλικής επίθεσης εναντίον του. Οταν του ασκήθηκαν πιέσεις από την υπερασπιστική ομάδα του ηθοποιού σχετικά με το αν γνώριζε ότι η παραποίηση στοιχείων αποτελεί αδίκημα, επικαλέστηκε το πέμπτο άρθρο του αμερικανικού συντάγματος, που του επιτρέπει να μην καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του. Ετσι το δικαστήριο έκρινε ότι η κατάθεσή του μπορεί να διαγραφεί από τα πρακτικά.

Ο εισαγγελέας Μάικλ Ο’ Κιφ αποφάσισε να αποσυρθεί η κατηγορία εναντίον του Κέβιν Σπέισι και η υπόθεση να μπει στο αρχείο «εξαιτίας της αδυναμίας κατάθεσης του μάρτυρα κατηγορίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή