ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Καλά στην υγεία τους τα 23 μέλη του πληρώματος του Stena Impero

Ιράν: Καλά στην υγεία τους τα 23 μέλη του πληρώματος του Stena Impero

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι και τα 23 μέλη του πληρώματος του υπό βρετανική σημαία πλοίου του Ιράν Stena Impero είναι καλά στην υγεία τους την ώρα που η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση αυτή.

«Και τα 23 μέλη του πληρώματος που βρίσκονται στο πλοίο είναι ασφαλή και σε καλή κατάσταση στο λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς», ανέφερε ο επικεφαλής των λιμένων και του ναυτιλιακού οργανισμού του Ιράν στην επαρχία Χορμοζγκάν, στην κρατική τηλεόραση.

Την ίδια ώρα η Ιρανός πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνει ότι η Τεχεράνη παραμένει έτοιμη έχοντας όλα τα σενάρια στο τραπέζι ενώ κατηγόρησε ότι κάποιες εσωτερικές πολιτικές δυνάμεις στη Βρετανία θέλουν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα, τονίζει ότι η συνεχιζόμενη ένταση ανάμεσα στη Βρετανία και το Ιράν είναι αρκετά επικίνδυνη σε μια ευαίσθητη στιγμή για την περιοχή. 

Σημειώνεται ότι η Βρετανία έκανε λόγο την Παρασκευή με αφορμή το περιστατικό για μια «βίαιη ενέργεια» απορρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Τεχεράνης ότι προχώρησε στην κατάσχεση του πλοίου επειδή ενεπλάκη στο ατύχημα με αλιευτικό πλοίο. 

Τα μέλη του πληρώματος είναι από την Ινδία, τη Λεττονία, τις Φιλιππίνες και τη Ρωσία.