Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον διόρισε τον μικρότερο αδελφό του Τζο στην κυβέρνηση

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον διόρισε τον μικρότερο αδελφό του Τζο στην κυβέρνηση

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανέθεσε στον μικρότερο αδελφό του Τζο Τζόνσον θώκο στη νέα κυβέρνησή του, διορίζοντάς τον υπουργό Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής, αναφέρει ανακοίνωση η οποία δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Επίσης, ο Μπόρις Τζόνσον ονόμασε τον Τζέικομπ Ρις-Μογκ, στέλεχος του κόμματός του και μεγάλο υποστηρικτή του Brexit, νέο πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η πλήρης εκκαθάριση του υπουργικού συμβουλίου της Τερέζα Μέι από μετριοπαθή στελέχη υποδεικνύει ότι ο Μπόρις Τζόνσον επιχειρεί να φτιάξει ένα «πολεμικό» υπουργικό συμβούλιο, έτοιμο να τον ακολουθήσει ακόμη και στην άτακτη έξοδο από την Ε.Ε., αν χρειαστεί. Ο Τζόνσον ανέθεσε το υπουργείο Εξωτερικών στον Ντόμινικ Ράαμπ, που είχε παραιτηθεί τα Χριστούγεννα από το χαρτοφυλάκιο διαπραγμάτευσης του Brexit και τo υπουργείο Οικονομικών στον Σατζίντ Τζαβίντ.

Εκτός κυβέρνησης έμειναν, μεταξύ πολλών άλλων, οι ώς τώρα υπουργοί Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, Οικονομίας Πένι Μόρντοντ, Βιομηχανίας Λάιαμ Φοξ, Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκάουκι, καθώς και ο ντε φάκτο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντέιβιντ Λίντιγκτον. Το γεγονός ότι ο Τζόνσον αποξένωσε μεγάλη μερίδα του κόμματός του, επιλέγοντας υπουργούς μόνο μεταξύ των στενών του συμμάχων, την ώρα που η πλειοψηφία του στη Βουλή είναι οριακή, ερμηνεύθηκε ως αδιαφορία για την παρούσα Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή