ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σε «δικέφαλο» μετατράπηκε ο αετός στην προεδρική σφραγίδα κατά τη διάρκεια ομιλίας του Τραμπ (βίντεο)

ΗΠΑ: Σε «δικέφαλο» μετατράπηκε ο αετός στην προεδρική σφραγίδα κατά τη διάρκεια ομιλίας του Τραμπ (βίντεο)

Δύο κεφάλια αντί για ένα: ο πολιτικός κόσμος στην Ουάσινγκτον αλλά και οι απλοί πολίτες χρειάστηκε να κοιτάξουν πολύ προσεκτικά για να αντιληφθούν, με καθυστέρηση, ότι η προεδρική σφραγίδα που προβλήθηκε πίσω από τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του, αυτήν την εβδομάδα, παρέπεμπε στον… ρωσικό δικέφαλο αετό.

Ο αετός, το σύμβολο του προέδρου, απέκτησε δύο κεφάλια αλλά οι διαφορές του με τον κανονικό δεν σταμάτησαν εκεί: αντί για βέλη, κρατούσε στο ένα του πόδι ένα μάτσο… μπαστούνια του γκολφ και στο άλλο κάτι που θύμιζε χαρτονομίσματα.

Η παραποιημένη προεδρική σφραγίδα προβλήθηκε σε μια λευκή οθόνη πίσω από τον Αμερικανό πρόεδρο την Τρίτη, στην ομιλία του που εκφώνησε στους σπουδαστές του οργανισμού Turning Point USA. Όμως κανείς δεν αντιλήφθηκε την απάτη, μέχρι που την αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα Washington Post.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ούτε ο οργανισμός Turning Point USA, ούτε κάποιος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ήταν σε θέση να εξηγήσουν πώς προέκυψαν αυτές οι «τροποποιήσεις» στον αετό. Ενδέχεται να επρόκειτο για σκόπιμη φάρσα ή για απλό λάθος κάποιου που βρήκε την εικόνα στο διαδίκτυο και δεν παρατήρησε τις διαφορές.

Ένας αναγνώστης της Post που το επισήμανε, είπε ότι είδε αυτήν την ψεύτικη σφραγίδα ή κάποια παρόμοια σε μια σελίδα που πουλάει διάφορα προϊόντα, όπως μπλουζάκια και πουλόβερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ