Αναίσθητος στο κελί του βρέθηκε ο Τζέφρι Eπσταϊν

Αναίσθητος στο κελί του βρέθηκε ο Τζέφρι Eπσταϊν

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημιλιπόθυμος και με σοβαρά τραύματα στον λαιμό βρέθηκε, στο κελί όπου κρατείται στο Μανχάταν, ο χρηματιστής και κατηγορούμενος για εμπόριο λευκής σαρκός ανήλικων κοριτσιών, Τζέφρι Eπσταϊν, σύμφωνα με δηλώσεις αστυνομικού την Πέμπτη. Οι Αρχές του Σωφρονιστικού Κέντρου Μετροπόλιταν ανέφεραν πως βρήκαν τον Eπσταϊν αναίσθητο στο πάτωμα της φυλακής, ωστόσο δεν έχουν ακόμα διαλευκάνει αν οι τραυματισμοί ήταν απόρροια απόπειρας αυτοκτονίας ή αποτέλεσμα επίθεσης από άλλο κρατούμενο.

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για διακίνηση και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, έχει ορκιστεί επανειλημμένως για την αθωότητά του. Σύμφωνα με ισχυρισμούς των εισαγγελέων της υπόθεσης, ο Eπσταϊν πλήρωνε κορίτσια ηλικίας μέχρι και 14 ετών για να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί του στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη και στο κτήμα του στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, μεταξύ του 2002 και του 2005. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ισχυρίζονται επίσης πως χρησιμοποίησε πληθώρα εργαζομένων και συνεργατών του για να δελεάσει τα κορίτσια στις κατοικίες του, και στη συνέχεια πλήρωνε αρκετά από τα θύματά του για να στρατολογήσουν και άλλα κορίτσια για κακοποίηση. Ο Eπσταϊν αντιμετώπισε παρόμοιες κατηγορίες στην πολιτεία της Φλόριντα το 2007, αλλά υπέγραψε ειδική συμφωνία με τους εισαγγελείς του Μαϊάμι, οι οποίοι του επέτρεψαν να αποφύγει το ενδεχόμενο φυλάκισης, αφού παραδέχθηκε την ενοχή του για ελαφρότερες κατηγορίες περί συμμετοχής σε κύκλωμα πορνείας.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας ομοσπονδιακός δικαστής απαίτησε την παραμονή του Eπσταϊν στη φυλακή της Νέας Υόρκης εν αναμονή της δίκης του, αρνούμενος κατηγορηματικά το αίτημα του δισεκατομμυριούχου να επιστρέψει στο διαμέρισμά του στο Upper East Side υπό καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού. Ο δικαστής της υπόθεσης συμφώνησε με τους εισαγγελείς πως υπήρχε υψηλός κίνδυνος ο Eπσταϊν να φύγει από τη χώρα σε περίπτωση που απελευθερωνόταν από τη φυλακή, ακόμη και αν βρισκόταν υπό στενή επίβλεψη.

Το Σωφρονιστικό Κέντρο Μετροπόλιταν το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Μανχάταν, είναι γνωστό ως χώρος κράτησης επιφανών προδικαστικών κρατουμένων, από τον διαβόητο Μεξικανό βαρώνο των ναρκωτικών Χοακίν Ελ Τσάπο μέχρι δεκάδες υπόπτους για τρομοκρατία. Από την ημέρα της σύλληψής του στις 6 Ιουλίου, ο Eπσταϊν κρατήθηκε αρχικά στην πτέρυγα γενικού πληθυσμού, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε σε απομονωμένη προστατευτική επιμέλεια, καθώς δεχόταν απειλές από άλλους κρατούμενους. Η πτέρυγα της φυλακής έχει αποκληθεί «κόλαση», «Γκουαντάναμο της Νέας Υόρκης» και «μία από τις χειρότερες φυλακές στην Αμερική», ενώ σε έκθεση που δημοσίευσε το 2011, η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε πως οι συνθήκες στο Μετροπόλιταν ισοδυναμούν με «σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση», γεγονός που την καθιστά ασυμβίβαστη με το τεκμήριο αθωότητας στην περίπτωση των κρατουμένων που αναμένουν δίκη, και των οποίων η κράτηση δεν πρέπει να αποτελεί μορφή τιμωρίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή