Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοινώνει προσλήψεις 20.000 αστυνομικών

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοινώνει προσλήψεις 20.000 αστυνομικών

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εξήγγειλε την πρόσληψη επιπλέον 20.000 αστυνομικών μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αντιστρέφοντας τις μειώσεις προσωπικού που είχαν αποφασιστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την εξοικονόμηση πόρων, σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί στη μερίδα του εκλογικού σώματος που ανησυχεί για την αύξηση των βίαιων εγκλημάτων.

Η βρετανική αστυνομία βρέθηκε αντιμέτωπη με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και χρηματοδότησης στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που εφάρμοσαν οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις των Συντηρητικών.

Το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών εκτιμά ότι οι προσλήψεις αυτές θα έχουν κόστος 1,1 δισεκατομμυρίου λιρών (1,23 δισεκ. ευρώ) για το βρετανικό δημόσιο σε ετήσια βάση.

«Καθήκον μου ως πρωθυπουργός είναι να κάνω τους δρόμους μας ασφαλέστερους», ανέφερε ο Τζόνσον σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του χθες Πέμπτη, μία ημέρα αφού αντικατέστησε την Τερέζα Μέι στο αξίωμα.

«Ο κόσμος θέλει να δει περισσότερους αστυνομικούς στις γειτονιές μας, που θα προστατεύσουν το κοινό και θα μειώσουν το έγκλημα», συνέχισε.

Ο Τζόνσον, ο οποίος δεσμεύθηκε να αυξήσει τον αριθμό των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για την ηγεσία των Τόρις, κληρονόμησε το καθήκον να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο δείκτη των ανθρωποκτονιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη μάστιγα των επιθέσεων με μαχαίρια που έχουν πολλαπλασιαστεί καταφέρνοντας πλήγμα στο κύρος των Συντηρητικών, που αυτοπροσδιορίζονται ως το κόμμα του νόμου και της τάξης.

Η απελθούσα πρωθυπουργός Μέι απέρριψε τον Μάρτιο τη θέση πως η αύξηση του αριθμού των αστυνομικών είναι λύση για τη μάστιγα των επιθέσεων με μαχαίρια. Αντιθέτως η Κρέσιντα Ντικ, η επικεφαλής της αστυνομίας, θεωρεί πως υπάρχει σύνδεση.

Στην Αγγλία και στην Ουαλία υπηρετούν 122.000 αστυνομικοί, από 143.000 στελέχη όταν αναλάμβανε την εξουσία το Συντηρητικό Κόμμα εν έτει 2010.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή