Νέα Επίτροπος της Κύπρου στην Ε.Ε. η Στέλλα Κυριακίδου

Νέα Επίτροπος της Κύπρου στην Ε.Ε. η Στέλλα Κυριακίδου

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα Επίτροπος Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι η Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Στέλλα Κυριακίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής Κύπρου», η πρόταση στην κ. Κυριακίδου έγινε την περασμένη Τετάρτη και την οποία έχει αποδεχτεί. Παράλληλα, η πρόταση για την κ. Κυριακίδου τέλει υπό την έγκριση της νέας προέδρου της Κομισιόν, και του Ευρωκοινοιβουλίου.

Η ανακοίνωση από πλευράς Κυβέρνησης αναμένεται εντός της ημέρας. Επισημαίνεται ότι από την θέση του Επιτρόπου της Κύπρου αποχωρεί ο Χρίστος Στυλιανίδης μετά από μία θητεία.

Πληροφορίες την ίδια στιγμή, αναφέρουν πως η Στέλλα Κυριακίδου ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου για πρόθεση παραίτησης της από το βουλευτικό αξίωμα. Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν θα αποχωρήσει και από τη θέση της Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ.

Η νέα Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν θα έχει συνάντηση με όλους τους υποψήφιους επιτρόπους, καθώς επιθυμεί αντιπροσώπευση των δυο φύλων στο νέο κονκλάβιο των επιτροπών. Έτσι ζήτησε από κάθε χώρα η οποία θα στείλει υποψήφιο άντρα να έχει εναλλακτική πρόταση για γυναίκα υποψήφια, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ίση αντιπροσώπευση.

Σύντομο βιογραφικό

Η Στέλλα Κυριακίδου γεννήθηκε στις 10/03/1956 στη Λευκωσία. Σπούδασε Ψυχολογία στο University of Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχολογία στο University of Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο, παιδοψυχολογία στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Λονδίνου και παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων για τις ψυχολογικές επιπτώσεις σε παιδιά και εφήβους με καρκίνο και λευχαιμία, τη βία στην οικογένεια, τις μαθησιακές δυσκολίες σε παιδιά, τη διασυνδετική συμβουλευτική ψυχιατρική σε γενικό παιδιατρικό νοσοκομείο και εκπαιδεύτρια σε θέματα ασθενών με καρκίνο του μαστού και δικαιώματα των ασθενών σε ευρωπαϊκές οργανώσεις.

Είναι βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας του ΔΗ.ΣΥ. από το 2006 και από τον Μάιο 2013 είναι Αντιπρόεδρος Β’ του Δημοκρατικού Συναγερμού. Είναι Αναπληρώτρια πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για τον Καρκίνο του Μαστού “Europa Donna” (2004-2006), Πρόεδρος του Κυπριακού Φόρουμ Καρκίνου του Μαστού “Europa Donna Κύπρου” από το 2000, Μέλος του Πολιτικού Γραφείου και του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗ.ΣΥ. από το 2006, Επίτροπος Οικογένειας και Νεανικής Παραβατικότητας του ΔΗ.ΣΥ. από το 2008, Επίτροπος Υγείας του ΔΗ.ΣΥ. από το 2009 και Εκπρόσωπος ασθενών στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση για τον Καρκίνο (2010-2012).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή