Κύπρος: Υπό κράτηση επτά Ισραηλινοί για τον βιασμό

Κύπρος: Υπό κράτηση επτά Ισραηλινοί για τον βιασμό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή του να κρατήσει επτά από τους δώδεκα νεαρούς Ισραηλινούς για περαιτέρω ερωτήσεις ενώπιον του δικαστή αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, μετά την καταγγελία 19χρονης Βρετανίδας τουρίστριας ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στην Αγία Νάπα. Συνολικά δώδεκα νεαροί, μεταξύ 15 και 18 ετών, είχαν αρχικά κρατηθεί με δικαστική εντολή, την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από τους ισχυρισμούς της τουρίστριας πως της επιτέθηκαν και την κακοποίησαν σεξουαλικά σε δωμάτιο ξενοδοχείου, στο θέρετρο της Αγίας Νάπας.

Οι κυπριακές αρχές εξέδωσαν πέντε από τους νεαρούς αργά την Πέμπτη, ωστόσο ο δικαστής διέταξε τους υπόλοιπους επτά να παραμείνουν άλλες έξι ημέρες για περαιτέρω ανάκριση.

Στο μεταξύ, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν αναφορές των γονέων των νεαρών τουριστών, οι οποίοι αρνούνται κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 19χρονης Βρετανίδας, στις 17 Ιουλίου γνώρισε σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής έναν από τους δώδεκα Ισραηλινούς και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μαζί στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Επειτα, ενώ βρίσκονταν στο δωμάτιο, μπήκαν άλλα 11 πρόσωπα, με κάποια από αυτά να έρχονται σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της, ενώ άλλα βιντεοσκοπούσαν το συμβάν. Επειτα από την επίσημη καταγγελία και την έναρξη της διερεύνησης της υπόθεσης, η Βρετανίδα και οι 12 νεαροί Ισραηλινοί εξετάστηκαν από ειδικό ιατροδικαστή, ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας, τα ευρήματα που εντοπίστηκαν δεν κατάφεραν να διαλευκάνουν σημαντικά την υπόθεση.

Καθώς ένας εκ των υπόπτων είναι ανήλικος, η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο, οι ανακριτές ανέφεραν πως έχουν στα χέρια τους στοιχεία που συνδέουν και τους επτά εναπομείναντες κατηγορούμενους με την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή