ΚΟΣΜΟΣ

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στο Αφγανιστάν, όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση της αποστολής του ΝΑΤΟ στη χώρα, σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ προσπαθούν να διαπραγματευτούν τον τερματισμό του πολέμου, μετά από 18 χρόνια.

Τα στοιχεία των δύο στρατιωτών δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα «μέχρι να ενημερωθούν οι οικείοι τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την αρχή του έτους έχουν χάσει τη ζωή τους σε μάχες στο Αφγανιστάν 12 Αμερικανοί. Από τα τέλη του 2001, όταν ο διεθνής συνασπισμός εισέβαλε και ανέτρεψε τους Ταλιμπάν, έχουν σκοτωθεί περίπου 2.300 Αμερικανοί στρατιώτες και περισσότεροι από 20.400 τραυματίστηκαν. Μετά το 2014 πάντως, ο αριθμός των θυμάτων έχει καταγράψει σημαντική πτώση.

Στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές του 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποσχεθεί ότι θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη χώρα αυτή. Όμως μετά την εκλογή του δέχτηκε να στείλει και άλλους Αμερικανούς στρατιώτες. Σήμερα σταθμεύουν εκεί περίπου 14.000.

Παρά τις συνομιλίες που έχουν ξεκινήσει με τους Ταλιμπάν, η βία στη χώρα συνεχίζεται. Την Κυριακή, από την επίθεση αυτοκτονίας στο γραφείο του Αμρουλάχ Σάλεχ, του υποψήφιου αντιπροέδρου του Αφγανιστάν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και άλλοι 50 τραυματίστηκαν.