Μπόρις Τζόνσον και Κάρι Σίμοντς μετακόμισαν στην Ντάουνινγκ Στριτ

Μπόρις Τζόνσον και Κάρι Σίμοντς μετακόμισαν στην Ντάουνινγκ Στριτ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη μετακόμιση του νέου Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και της συντρόφου του Κάρι Σίμοντς στην Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από εβδομάδες εικασιών για το αν τελικά θα συγκατοικήσουν. Ο Τζόνσον και η πρώην επικεφαλής επικοινωνίας του Συντηρητικού Κόμματος θα καταλάβουν το μεγάλο διαμέρισμα πάνω από τον αριθμό 11, με τον υπουργό Οικονομικών Σατζίντ Τζάβιντ να μετακομίζει στον αριθμό 10, που στο παρελθόν φιλοξενούσε συνήθως την οικογένεια του πρωθυπουργού.

Πρόκειται για το πρώτο άγαμο ζευγάρι στην Ιστορία που θα μετακομίσει στον διάσημο δρόμο του κεντρικού Λονδίνου. Η μετακόμιση του πρωθυπουργικού ζεύγους έδωσε τέλος στις φήμες για προσωπική ρήξη, έπειτα από μαρτυρίες που ήθελαν τη Σίμοντς να μεταφέρει έπιπλα μαζί με τη μητέρα της σε διαμέρισμα στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, αλλά και εικασίες για έντονο καβγά τη νύχτα της εσωκομματικής εκλογής για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη συντάκτρια του BBC Scotland Σάρα Σμιθ, ο Τζόνσον διέψευσε τις δηλώσεις του υπευθύνου για τον σχεδιασμό εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. δίχως συμφωνία Μάικλ Γκόουβ όσον αφορά το σενάριο άτακτης εξόδου, επιμένοντας ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην επίτευξη συμφωνίας.

«Η άποψή μου είναι πως μπορούμε να κερδίσουμε νέα συμφωνία με διαπραγμάτευση και σε αυτό στοχεύουμε. Ωστόσο, φυσικά, ο Μάικλ έχει δίκιο πως μια υπεύθυνη κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια», ανέφερε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι υπολογίζει την πιθανότητα άτακτης εξόδου γύρω στο ένα στο εκατομμύριο. «Υπό την προϋπόθεση πως υπάρχει καλή θέληση και κοινή λογική από τους εταίρους μας, εκεί ακριβώς θα τοποθετούσα τις πιθανότητες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον.

Το πρόβλημα της φτώχειας

Εκτός από τη δαιδαλώδη πρόκληση του Brexit, ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός καλείται να αντιμετωπίσει και την ολοένα αυξανόμενη φτώχεια που επικρατεί στη χώρα. Σύμφωνα με νέα έρευνα της Επιτροπής Κοινωνικών Μετρήσεων, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Βρετανοί βρίσκονται σήμερα παγιδευμένοι σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας, ενώ 7 εκατομμύρια έχουν βρεθεί κάτω από το επίσημο όριο, για τουλάχιστον δύο από τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Η δημοσίευση του ερευνητικού κέντρου παρείχε λεπτομερή επισκόπηση της έκτασης και της φύσης της φτώχειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς διαπίστωσε πως οι συνθήκες κακουχίας για τους ανηλίκους, τα μονογονεϊκά νοικοκυριά και τους συνταξιούχους της χώρας έχουν επιδεινωθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία. Στο καταληκτικό της πόρισμα, η επιτροπή κάλεσε τον νέο πρωθυπουργό να αναλάβει επείγουσα και άμεση δράση για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή