Επίθεση με τέσσερις νεκρούς στην Καλιφόρνια

Επίθεση με τέσσερις νεκρούς στην Καλιφόρνια

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι 15 τραυματίστηκαν σοβαρά σε επίθεση που σημειώθηκε χθες σε φεστιβάλ τροφίμων και ποτών στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, Σκοτ Σμίδι.

«Είναι εξαιρετικά θλιβερό και αποκαρδιωτικό, μια εκδήλωση που κάνει τόσο μεγάλο καλό στην κοινότητα, να αμαυρώνεται από μια τέτοια τραγωδία», ανέφερε ο Σμίδι, προσθέτοντας ότι στον απολογισμό των νεκρών συμπεριλαμβάνεται ο δράστης της, καθώς και ένα παιδί ηλικίας έξι ετών.

Το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουλίου, καθώς δύο ένοπλοι δράστες κατάφεραν να διαπεράσουν τον έλεγχο μετάλλων του φεστιβάλ κόβοντας τους προστατευτικούς φράχτες. Ο ένας εκ των δύο, ο 19χρονος Σαντίνο Γουίλιαμ Λεγκάν, άρχισε να πυροβολεί το κοινό, προτού τελικά πέσει από τα πυρά της ασφάλειας, ύστερα από μερικά λεπτά. Η τοπική αστυνομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε άγνοια όσον αφορά τον προσδιορισμό των κινήτρων του πυροβολισμού, ενώ συνεχίζει να αγνοείται και ο δεύτερος δράστης της επίθεσης. Ενα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το απόγευμα της Κυριακής, δείχνει τον κόσμο να τρέχει τρομοκρατημένος προς κάθε κατεύθυνση στον χώρο του φεστιβάλ, καθώς στο παρασκήνιο ακούγονται αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή