Ανθρωποκυνηγητό νεαρών δολοφόνων στον Καναδά

Ανθρωποκυνηγητό νεαρών δολοφόνων στον Καναδά

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΡΟΝΤΟ. Την απομονωμένη κοινότητα του Γιορκ Λάντινγκ, στην επαρχία Μανιτόμπα του κεντρικού Καναδά, ερευνούσε χθες η αστυνομία αναζητώντας τα ίχνη του 19χρονου Καμ Μακλάουντ και του 18χρονου Μπράιερ Σμεγκέλσκι, που θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία ζευγαριού και ενός καθηγητή πανεπιστημίου στην περιοχή του Βανκούβερ.

Οι δύο νεαροί φέρεται να δολοφόνησαν τον 64χρονο καθηγητή βιολογίας Λέναρντ Ντάικ, του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά, καθώς και τον 23χρονο Αυστραλό Λούκας Φάουλερ και τη σύντροφό του, την 24χρονη Τσίνα Ντιζ. Οι έρευνες της επίλεκτης Βασιλικής Καναδικής Eφιππης Αστυνομίας (RCMP) εστιάζονται σε μια περιοχή 90 χλμ. νοτιοδυτικά της κωμόπολης Γκίλαμ της Μανιτόμπα, όπου εντοπίσθηκε καμένο το τζιπ των δραστών. «Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή, με τη συμμετοχή επανδρωμένων αεροσκαφών, drones και ελικοπτέρων», ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Στις αρχές Ιουλίου, οι δύο φερόμενοι ως δράστες παραιτήθηκαν από τις θέσεις εργασίας τους σε παράρτημα του πολυκαταστήματος Walmart έξω από το Βανκούβερ, ανακοινώνοντας στους γονείς τους ότι θα μετέβαιναν στην Αλάσκα, σε αναζήτηση επικερδούς εργασίας. Οι δύο νέοι αγόρασαν ένα μικρό τζιπ και εξοπλισμό για το ταξίδι των 1.700 χλμ. στο Γιούκον της αμερικανικής πολιτείας. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, δολοφόνησαν τον Φάουλερ και την Ντιζ τη νύχτα της 14ης Ιουλίου, σε αυτοκινητόδρομο της Βρετανικής Κολομβίας. Οι Αρχές συνδέουν τώρα και τη δολοφονία του καθηγητή Ντάικ, η σορός του οποίου εντοπίσθηκε σε κοντινή απόσταση, με αυτούς.

Σε χθεσινές δηλώσεις του στα καναδικά μέσα ενημέρωσης, ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη, Μπράιερ Σμεγκέλσκι, περιέγραψε τους δύο νέους ως «καλύτερους φίλους», οι οποίοι γνωρίστηκαν στο δημοτικό σχολείο. Αρνούμενος αποκαλύψεις καναδικών εφημερίδων σύμφωνα με τις οποίες ο Σμεγκέλσκι είχε ασπαστεί ναζιστικές απόψεις, ο πατέρας του είπε ότι ο γιος του είναι «καλό παιδί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή