Εκταφή των οστών του διαβόητου γκάνγκστερ Τζον Ντίλινγκερ λόγω… αμφιβολιών

Εκταφή των οστών του διαβόητου γκάνγκστερ Τζον Ντίλινγκερ λόγω… αμφιβολιών

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην  εκταφή των οστών του θρυλικού γκάνγκστερ του 1930, Τζον Ντίλινγκερ, θα προχωρήσουν οι αρχές της Ινδιανάπολης στις ΗΠΑ, μετά από απαίτηση δύο συγγενών του, που υποστηρίζουν ότι έχουν «αποδείξεις» πως η σορός που βρίσκεται κάτω από την ταφόπλακα με το όνομά του δεν ανήκει στον διαβόητο κακοποιό και ότι οι πράκτορες του FBI πιθανώς σκότωσαν κάποιον άλλο το 1934.

Η εκταφή της σορού του Ντίλινγκερ θα γίνει στις 16  Σεπτεμβρίου από το νεκροταφείο «Crown Hill», μετά από περισσότερο από 85 χρόνια από τη δολοφονία και την ταφή του.

Εκταφή των οστών του διαβόητου γκάνγκστερ Τζον Ντίλινγκερ λόγω… αμφιβολιών-1

Την εκταφή της σορού ζήτησαν δύο ανίψια του θρυλικού κακοποιού, ο Μάικ και η Κάρολ Τόμσον και το υπουργείο Υγείας της Ιντιάνα ενέκρινε το αίτημά τους.

Σε μία σπάνια κίνηση, το FBI εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιβεβαιώνει ότι τον Ιούλιο του 1934 « οι πράκτορές του σκότωσαν τον σωστό άνθρωπο», διαψεύδοντας τις υποψίες των συγγενών των Ντίλινγκερ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η εταιρία παραγωγής "A&E Networks" ανακοίνωσε πως η εκταφή του θα πραγματοποιηθεί για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ για τον Ντίλινγκερ από το "The History Channel", προσθέτει το Associated Press. 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή