Πυρ ομαδόν κατά του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ

Πυρ ομαδόν κατά του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΤΙΤΡΟΪΤ. Οξείες επιθέσεις δέχθηκε χθες, σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ συνυποψηφίων, ο επικρατέστερος υποψήφιος των Δημοκρατικών για το χρίσμα Τζο Μπάιντεν αναφορικά με την υγειονομική περίθαλψη, το μεταναστευτικό και τη μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα. Ο τέως αντιπρόεδρος προσήλθε, όμως, προετοιμασμένος, έχοντας δεχθεί επικρίσεις για τη μέτρια εμφάνισή του στο πρώτο ντιμπέιτ, τον περασμένο μήνα στο Μαϊάμι.

Επιλέγοντας επιθετική στάση, ο Μπάιντεν επιτέθηκε στην αντίπαλό του Καμάλα Χάρις, μιλώντας ειρωνικά για τον ισχυρισμό της ότι το σχέδιο για καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού δεν θα απαιτήσει αύξηση φόρων για τη μεσαία τάξη. «Δεν μπορείτε να νικήσετε τον πρόεδρο Τραμπ με διγλωσσία γύρω από το σχέδιο υγειονομικής περίθαλψης. Το σχέδιό σας κοστίζει 3 τρισ. δολάρια και θα απαιτήσει αύξηση των φόρων», είπε ο Μπάιντεν.

Ο τέως αντιπρόεδρος επιτέθηκε επίσης εναντίον του Αφροαμερικανού γερουσιαστή του Νιου Τζέρσεϊ Κόρι Μπούκερ, υπενθυμίζοντάς του ότι ως δήμαρχος του Νιούαρκ είχε στηρίξει σκληρές αστυνομικές πρακτικές με θύματα Αφροαμερικανούς κατοίκους.

Τις θέσεις για το μεταναστευτικό του πρώην υπουργού Οικισμού του Μπαράκ Ομπάμα, Χουλιάν Κάστρο, επέκρινε ο Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι όποιος διασχίζει παράνομα τα σύνορα πρέπει να απελαύνεται. «Αν περνάς τα σύνορα παράνομα, διαπράττεις αδίκημα και πρέπει να απελαθείς», είπε ο τέως αντιπρόεδρος ασκώντας κριτική στην πρόταση του Κάστρο –που υπήρξε και δήμαρχος του Σαν Αντόνιο στο Τέξας– για πλήρη αποποινικοποίηση της παράτυπης εισόδου στις ΗΠΑ. Το ντιμπέιτ πραγματοποιήθηκε έξι μήνες πριν από τις κρίσιμες προκριματικές εκλογές της Αϊόβας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή