Ποιον καταβρόχθισε ο κροκόδειλος;

Ποιον καταβρόχθισε ο κροκόδειλος;

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ορθοπεδική λάμα ανακάλυψε Αυστραλός αγρότης μέσα στο στομάχι ενός κροκοδείλου, και όπως ο ίδιος δήλωσε χθες, οι ειδικοί τον ενημέρωσαν ότι το χειρουργικό έλασμα προέρχεται από ανθρώπινο σώμα. Ηδη, οι Αρχές της Αυστραλίας έχουν ενημερώσει τους οικείους αγνοουμένων στην περιοχή του βόρειου Κουίνσλαντ, που με αγωνία περιμένουν νέα στοιχεία.

Ο ιδιοκτήτης της φάρμας κροκοδείλων Κοοράνα, Τζον Λέβερ, εντόπισε τη λάμα στο στομάχι ενός κροκοδείλου 4,5 μέτρων, τον οποίο είχε ονομάσει M.J., κατά τη διάρκεια νεκροτομής τον Ιούνιο. Η φάρμα του βρίσκεται κοντά στο Ροκχάμπτον του Κουίνσλαντ. Αρχικά, ο ίδιος δεν ήταν βέβαιος αν το μεταλλικό αντικείμενο προερχόταν από άνθρωπο ή ζώο. Ωστόσο, όταν δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες του μεταλλικού ελάσματος, τον ενημέρωσαν ότι αυτό χρησιμοποιείται για ανθρώπινες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο Λέβερ υποθέτει ότι ο κροκόδειλος Μ.J. ήταν ηλικίας από πενήντα μέχρι εβδομήντα ετών, όταν πέθανε. Δεν είναι, λοιπόν, απίθανο να καταβρόχθισε το οστό, στο οποίο ήταν προσαρμοσμένη η λάμα με έξι βίδες, μισό αιώνα πριν. Ολα τα υπολείμματα των ανθρώπινων ιστών που ήταν κολλημένα πάνω στη λάμα είχαν εξαφανιστεί και χωνευθεί από το μεγάλο ερπετό, που έχασε τη ζωή του έπειτα από μάχη με έναν άλλο κροκόδειλο. Ο Λέβερ εξακολουθεί να ασχολείται με την υπόθεση ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να ανακαλύψει σε ποια δεκαετία χρησιμοποιούνταν τέτοια μεταλλικά ελάσματα και πιθανώς σε ποιον ανήκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κωδικός που συνόδευε τη λάμα έχει αλλοιωθεί και έτσι δεν μπορεί να εντοπιστεί από αυτόν.

«Δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για έρευνα», επισημαίνει ο Λέβερ, «αλλά ψάχνουμε μήπως και βρούμε κάποιο άλλο στοιχείο, γιατί η υπόθεση μας έχει συγκλονίσει». «Προφανώς ο κροκόδειλος καταβρόχθισε κάτι και η λάμα παρέμεινε στο στομάχι του, μαζί με τις βίδες».

Ο Λέβερ αγόρασε τον κροκόδειλο Μ.J. πριν από έξι χρόνια από έναν αγρότη στο Ινισφέιλ, 1.100 χιλιόμετρα βορείως του Ροκχάμπτον. Αυτός τον είχε αιχμαλωτίσει από το φυσικό του περιβάλλον. Οι κροκόδειλοι είναι προστατευόμενο είδος στην Αυστραλία και αιχμαλωτίζονται μόνο όταν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο. Ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί δραματικά στην τροπική βόρεια Αυστραλία από τη δεκαετία του 1970.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή