ΚΟΣΜΟΣ

DW: Ξανά στη μόδα τα σανδάλια με κάλτσα του «Γερμανού τουρίστα»

DW: Ξανά στη μόδα τα σανδάλια με κάλτσα του «Γερμανού τουρίστα»

Τα σανδάλια με κάλτσες έχουν ταυτιστεί με τους Γερμανούς τουρίστες των προηγούμενων δεκαετιών και θεωρούνταν για χρόνια «έγκλημα για την αστυνομία μόδας», το οποίο εξακολουθεί να… συντελείται, αν και πιο περιορισμένα.

Το γεγονός ότι η μόδα των σανδαλιών με τις κάλτσες ταυτίστηκε με τους Γερμανούς οφείλεται στους τουρίστες. Οι Γερμανοί θεωρούνται πρωταθλητές στον τουρισμό και μετέφεραν σε όλο τον κόσμο αυτή την περίεργη και για χρόνια κακόγουστη μόδα. Ήθελαν απλά να αισθάνονται άνετα και σαν στο σπίτι τους και δεν τους ένοιαζαν τα περίεργα σχόλια. 

dw-xana-sti-moda-ta-sandalia-me-kaltsa-toy-germanoy-toyrista0

Τα σανδάλια έγιναν δημοφιλή για τον αναπαυτικό, ορθοπεδικό σχεδιασμό τους. Όταν πριν από περίπου δέκα χρόνια σταρ του Χόλυγουντ ξεκίνησαν να τα φοράνε άρχισαν να γίνονται ξανά της μόδας και πάρα πολλά περιοδικά μόδας έγραψαν για τη μεγάλη αλλαγή.

Έτσι, μια τάση "no go" μετατράπηκε σε "must have". Εδώ και μια δεκαετία περίπου, μύθοι της μόδας όπως η Miu Miu, αλλά και πολλοί άλλοι, παρουσιάζουν τα μοντέλα τους στην πασαρέλα με σαγιονάρες και κάλτσες.

Οι Γερμανοί τουρίστες σίγουρα υπήρξαν άθελα τους πρωτοπόροι σε μια μόδα που κατέκτησε τον κόσμο.

Δεν είναι όμως βέβαιο πως είναι οι πρώτοι κατέθεσαν αυτή τη στυλιστική πρόταση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα ιστορικών, οι αρχαίοι Ρωμαίοι συνήθιζαν αυτό του το λουκ. Άγνωστο δεν ήταν ούτε στους αρχαίους Αιγυπτίους αλλά ούτε και στους Ιάπωνες, οι οποίοι φορούσαν σαγιονάρες με κάλτσες. Αποτελούσε μέρος της παραδοσιακής τους φορεσιάς κυρίως κατά τις τελετές του τσαγιού.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle