Ρωσία: 600 προφυλακίσεις στη διάρκεια διαδήλωσης της αντιπολίτευσης – Αναμεσά τους 4 παιδιά

Ρωσία: 600 προφυλακίσεις στη διάρκεια διαδήλωσης της αντιπολίτευσης – Αναμεσά τους 4 παιδιά

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προφυλακίσεις διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία σε κεντρικούς δρόμους της Μόσχας στη διάρκεια διαδήλωσης της αντιπολίτευσης.

Οπως αναφέρει η οργάνωση OVD-info για την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων μέχρι στιγμής έχουν γίνει 600 προφυλακίσεις διαδηλωτών. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, τέσσερα παιδιά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των διαδηλωτών που έχουν προσαχθεί από την αστυνομία. 

Ρωσία: 600 προφυλακίσεις στη διάρκεια διαδήλωσης της αντιπολίτευσης – Αναμεσά τους 4 παιδιά-1

Τα παιδιά μεταφέρονται με όχημα της αστυνομίας προς άγνωστη κατεύθυνση, σύμφωνα με τον Εβγκένι Μπανίμοβιτς, υπεύθυνο για τα δικαιώματα των παιδιών στην Μόσχα, που έκανε σχετική δήλωση στο Sputnik.

«Ενημερώθηκα ότι υπάρχουν τέσσερα παιδιά σε ένα από τα οχήματα της αστυνομίας, αλλά δεν έχω πληροφορίες για το που μεταφέρονται. Όταν μάθω που βρίσκονται, θα αρχίσω να το κοιτάω. Η προσαγωγή τους έγινε σε πλατεία (Pushkinskaya), [στο κέντρο της Μόσχας]», δήλωσε ο Μπανίμοβιτς.

Οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης ζητούν την διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών ότι η διαδήλωση είναι παράνομη. 

Ρωσία: 600 προφυλακίσεις στη διάρκεια διαδήλωσης της αντιπολίτευσης – Αναμεσά τους 4 παιδιά-2

Σε παρόμοια, αλλά «νόμιμη» διαμαρτυρία που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη, τουλάχιστον 1.000 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση. 

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την απαγόρευση ορισμένων υποψηφίων αντιπολιτευόμενων υποψηφίων, μερικοί από τους οποίους είναι σύμμαχοι του φυλακισμένου πολιτικού αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, να συμμετάσχουν στις εκλογές τον Σεπτέμβριο για τη νομοθετική διαδικασία στη Μόσχα. 

Ρωσία: 600 προφυλακίσεις στη διάρκεια διαδήλωσης της αντιπολίτευσης – Αναμεσά τους 4 παιδιά-3

Η ψηφοφορία αυτή, αν και τοπική, θεωρείται ότι «δείχνει» τον δρόμο για εθνικές κοινοβουλευτικές εκλογές το 2021. 

Ρωσία: 600 προφυλακίσεις στη διάρκεια διαδήλωσης της αντιπολίτευσης – Αναμεσά τους 4 παιδιά-4

Από την πλευρά τους, οι αρχές αναφέρουν ότι οι υποψήφιοι της αντιπολίτευσης δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν αρκετές γνήσιες υπογραφές για να εγγραφούν.

Οι υποψήφιοι που αποκλέιστηκαν από τη διαδικασία πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να αναδειχθούν νικητές της διαδικασίας.  λένε ότι μπορούν να κερδίσουν έναν διαγωνισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή