Πωλείται η μοναδική κατοικία που σχεδίασε ο Άι Γουέι Γουέι στις ΗΠΑ (φωτογραφίες)

Πωλείται η μοναδική κατοικία που σχεδίασε ο Άι Γουέι Γουέι στις ΗΠΑ (φωτογραφίες)

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πέρασμα των χρόνων, δεν ήταν λίγες οι «επιδρομές» του Άι Γουέι Γουέι στα εδάφη της αρχιτεκτονικής. Ένα από τα πιο φιλόδοξα πρότζεκτ του ήταν, άλλωστε, ο επανασχεδιασμός του Εθνικού Σταδίου του Πεκίνου σε μια «Φωλιά Πουλιού», το γνωστό σε όλους Bird's Nest, για τους Ολυμπιακούς του 2008.

Πωλείται η μοναδική κατοικία που σχεδίασε ο Άι Γουέι Γουέι στις ΗΠΑ (φωτογραφίες)-1

Αυτές τις ημέρες, τα πρωτοσέλιδα των αμερικανικών εφημερίδων προβάλλουν ένα λιγότερο γνωστό αρχιτεκτονικό διαμάντι του πιο διάσημου παγκοσμίως Κινέζου καλλιτέχνη: η Tsai Residence στο Άνκραμ της Νέας Υόρκης, η μόνη ιδιόκτητη κατοικία που ο Άι Γουέι Γουέι σχεδίασε στις ΗΠΑ, πωλείται αντί 5,25 εκατομμύρια δολάρια.

Πωλείται η μοναδική κατοικία που σχεδίασε ο Άι Γουέι Γουέι στις ΗΠΑ (φωτογραφίες)-2

Η Tsai Residence ήταν παραγγελία, το 2006, για εξοχικό του Κινεζο-αμερικανού επιχειρηματία – και γνωστού συλλέκτη έργων του Άι Γουέι Γουέι – Κρίστοφερ Τσάι.

Σε συνεργασία με το ελβετικό αρχιτεκτονικό γραφείο HHF Architects, ο Άι Γουέι Γουέι σχεδίασε δύο αρχιτεκτονικές δομές: μία κυβόσχημη κύρια κατοικία 340 τετραγωνικών μέτρων με μεταλλική εξωτερική κάλυψη με αυλακώσεις και έναν ξενώνα σε σχήμα ύψιλον, επίσης με μεταλλική κάλυψη με αυλακώσεις αλλά με πατίνα σκουριάς.

Πωλείται η μοναδική κατοικία που σχεδίασε ο Άι Γουέι Γουέι στις ΗΠΑ (φωτογραφίες)-3

Το σπίτι, στην κοιλάδα του Χάντσον, απέχει περίπου δύο ώρες από τη Νέα Υόρκη. Έχει αλλάξει ιδιοκτήτες ακόμη μία φορά στο παρελθόν, όταν πωλήθηκε το 2013 για 4,25 εκατομμύρια δολάρια. «Είναι κατοικήσιμη τέχνη» τονίζει ο μεσίτης Γκρέιαμ Κλεμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή