Ο Σαλβίνι «παίζει» τον DJ για να «ψαρέψει» ψήφους στο Νότο (βίντεο)

Ο Σαλβίνι «παίζει» τον DJ για να «ψαρέψει» ψήφους στο Νότο (βίντεο)

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρέη DJ ανέλαβε ο πρόεδρος της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι στο τουριστικό θέρετρο «Papeete Beach» στη βόρεια Αδριατική Ριβιέρα το περασμένο Σάββατο σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη δημοτικότητά του και να κερδίσει ψήφους στο Νότο, αναφέρει το Politico στην ιστοσελίδα του. 

Το κόμμα του Σαλβίνι «έχτισε» την επιτυχία του επιτιθέμενο τη «διαφθορά» στα νότια της Ιταλίας. Ως εκ τούτου παραμένει πιο δημοφιλές στα βόρεια της χώρας. Σύμφωνα με το Politico, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών κάνει καλοκαιρινή περιοδεία για να «κερδίσει» τον Νότο εκτελώντας χρέη DJ σε μέρη λιγότερο δημοφιλή σε τουρίστες. 

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Ιταλός πολιτικός φοράει μόνο το μαγιό του και διασκεδάζει το κοινό παίζοντας μουσική, ενώ δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με τους λουόμενους.

«Παρόλο που το κόμμα του να πηγαίνει καλά στις δημοσκοπήσεις, αρκετοί είναι οι πολίτες στο Νότο που παραμένουν καχύποπτοι απέναντι στη Λέγκα του Βορρά και αμφιβάλλουν για τις αληθινές προθέσεις του κόμματός του», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα. 

Οπως αναφέρει το Politico, ο Σαλβίνι ξεκίνησε την περιοδεία του από το Αντσιο που βρίσκεται 60 χιλιόνμετρα νότια της Ρώμης, ενώ αναμένεται να ταξιδέψει σε Αμπρούτσο, Πούλια, Καλάμπρια και Σικελία.

Ο Σαλβίνι «παίζει» τον DJ για να «ψαρέψει» ψήφους στο Νότο (βίντεο)-1

Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του πέρυσι, ο Σαλβίνι παραμένει σε μοτίβο συνεχούς προεκλογικής εκστρατείας, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που τον επικρίνουν για το γεγονός ότι περνά περισσότερο χρόνο σε τηλεοπτικές εκπομπές από ότι στο γραφείο του. Ωστόσο, φαίνεται πως η επικοινωνιακή στρατηγική του αποδίδει καρπούς, όπως αναφέρει το Politico, καθώς το ακροδεξιό κόμμα του έχει διπλασιάσει τα ποσοστά του από τις εκλογές του 2018, συγκεντρώνοντας πλέον το 38%.

Πηγή: Politico.eu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή