Εκθεση ΟΗΕ: Η Β. Κορέα έκλεψε δύο δισ. δολάρια μέσω κυβερνοεπιθέσεων

Εκθεση ΟΗΕ: Η Β. Κορέα έκλεψε δύο δισ. δολάρια μέσω κυβερνοεπιθέσεων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρειος Κορέα έκλεψε 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω κυβερνοεπιθέσεων προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα εξοπλιστικά της προγράμματα, αναφέρει έκθεση του ΟΗΕ η οποία διέρρευσε στον διεθνή Τύπο.

Η απόρρητη έκθεση αναφέρει ότι η Πιονγκ Γιανγκ πραγματοποίησε επιθέσεις σε τράπεζες και συναλλαγές κρυπτονομισμάτων προκειμένου να αντλήσει ρευστό.

Πηγές επιβεβαίωσαν στο BBC ότι τα Ηνωμένα Εθνη ερευνούν 35 περιπτώσεις κυβερνοεπιθέσεων.

Στην έκθεση, η οποία έχει αποσταλεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναφέρεται ότι η Πιονγκ Γιανγκ εξαπέλυσε ιδιαίτερα προηγμένες  κυβερνοεπιθέσεις για να κλέψει κεφάλαια από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, με τρόπους που είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθούν και δεν υπόκεινται στους παραδοσιακούς μηχανισμούς εποπτείας του τραπεζικού τομέα.

Χθες, ο ηγέτης του καθεστώτος Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε ότι οι νέες εκτοξεύσεις πυραύλων στις οποίες προχώρησε την Τρίτη αποτελούσαν «προειδοποίηση» στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα  που ξεκίνησαν να διεξάγουν αυτόν τον μήνα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια

«Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκτόξευσης για σκοπούς επίδειξης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν σημείωσε ότι αυτή η στρατιωτική ενέργεια έδωσε την ευκαιρία να απευθυνθεί μια αρμόζουσα προειδοποίηση προς την κατεύθυνση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, που διεξάγουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια», ανέφερε το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι έγιναν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις δύο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (τοπική ώρα), στις 05:24 (23:24 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) και στις 05:36 (23:36), που διένυσαν απόσταση περίπου 450 χιλιομέτρων πριν καταπέσουν στην Ανατολική Θάλασσα, γνωστή και ως Θάλασσα της Ιαπωνίας,

Πρόκειται για την τέταρτη δοκιμή πυραύλων μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή