Συνελήφθη στην Τουρκία για τρομοκρατική προπαγάνδα

Συνελήφθη στην Τουρκία για τρομοκρατική προπαγάνδα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Γερμανό πολίτη τουρκικής καταγωγής συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές σε αεροδρόμιο της νότιας Τουρκίας, κατηγορώντας τον για διασπορά τρομοκρατικής προπαγάνδας μέσω δημοσιεύσεών του στις σελίδες του Facebook, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle και άλλων γερμανικών μέσων.

Ο συλληφθείς κρατήθηκε στις 28 Ιουλίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Αττάλειας, όπου είχε ταξιδέψει για διακοπές, σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών δικτύων NDR και WDR και της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Τη σύλληψη του Οζμάν Μπ. επιβεβαίωσε, χθες, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι με την υπόθεση ασχολούνται το γερμανικό προξενείο στην Αττάλεια και η πρεσβεία της χώρας στην Αγκυρα. Ο 36χρονος άνδρας αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης πολλών ετών εφόσον κηρυχθεί ένοχος για τρομοκρατική προπαγάνδα.

Τα γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο συλληφθείς ομολόγησε ότι είχε μοιραστεί σελίδες του Facebook πριν από πολλά χρόνια, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το μετάνιωσε έκτοτε, ενώ αρνήθηκε ότι διαθέτει δεύτερο προφίλ στο Facebook, στο οποίο δημοσίευε φωτογραφίες του ιστορικού ηγέτη της κουρδικής οργάνωσης PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Επτά Γερμανοί πολίτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή φυλακισμένοι στην Τουρκία για πολιτικά αδικήματα.

Στο μεταξύ, την απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης για αποκλεισμό 136 διευθύνσεων του Ιντερνετ, μεταξύ τους και της ανεξάρτητης διαδικτυακής εφημερίδας Bianet, για λόγους «εθνικής ασφάλειας», καταδίκασε η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Την ιστοσελίδα Bianet είχε δημιουργήσει ομάδα αριστερών ακτιβιστών, οι οποίοι δημοσίευαν ειδήσεις για την κουρδική μειονότητα, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και τα προβλήματα του Τύπου στη σύγχρονη Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή