FT: Εκλογές μετά το Brexit «βλέπουν» σύμβουλοι του Μπόρις Τζόνσον

FT: Εκλογές μετά το Brexit «βλέπουν» σύμβουλοι του Μπόρις Τζόνσον

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον θα προχωρήσει σε εκλογές μετά το Brexit αν οι βουλευτές «βυθίσουν» την κυβέρνησή του μη παρέχοντάς του ψήφο εμπιστοσύνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, επικαλούμενο πηγές κοντά στον πρωθυπουργό. 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ των FT, οι σύμβουλοι του Τζόνσον αναμένουν ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ψήφο εμπιστοσύνης σύντομα μετά την επανέναρξη των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου ύστερα από τη θερινή ανάπαυλα.

«Δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε από το να εξαναγκάσουν τη χώρα σε διενέργεια εκλογών, αλλά ελέγχουμε το χρονοδιάγραμμα, άρα θα πιέσουμε την ημερομηνία μετά τις 31 Οκτωβρίου», ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Εάν πρέπει να γίνουν γενικές εκλογές, τότε θα γίνουν μερικές ημέρες μετά την 31η Οκτωβρίου».

Από την άλλη, στενός σύμβουλος του Τζόνσον δεν αρνήθηκε ότι η όποια εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή