«Ανεπιθύμητος» ο Ντόναλντ Τραμπ σε Τέξας και Οχάιο

«Ανεπιθύμητος» ο Ντόναλντ Τραμπ σε Τέξας και Οχάιο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε τις δύο πόλεις όπου συνέβησαν τα περιστατικά των μαζικών πυροβολισμών την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο το ταξίδι του ήταν γεμάτο διαμαρτυρίες και διαμάχες με τους τοπικούς αξιωματούχους. Ο Τραμπ έστειλε ένα μήνυμα ενότητας μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Τέξας και στο Οχάιο και πέρασε την Τετάρτη επισκεπτόμενος τα στελέχη των δυνάμεων έκτακτης ανάγκης και ποζάροντας για φωτογραφίες με τους επιζώντες στα νοσοκομεία. Παρ’ όλα αυτά, η έντονη κριτική απέναντι στη διχαστική ρητορική του και την έλλειψη δράσης για τον έλεγχο της οπλοκατοχής δεν υποχώρησε.

Στο Ελ Πάσο του Τέξας δεκάδες διαδηλωτές έφεραν ταμπέλες με το σύνθημα «Ρατσιστή, πήγαινε σπίτι σου», ενώ παρόμοιες σκηνές εξελίχθηκαν και στην πόλη του Ντέιτον στο Οχάιο. Συνολικά 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις απανωτές επιθέσεις στο Ελ Πάσο και στο Ντέιτον, οι οποίες έλαβαν χώρα με χρονική διαφορά μόλις μερικών ωρών. Η Βερόνικα Εσκομπάρ, μέλος του Κογκρέσου για την παράταξη των Δημοκρατικών και εκπρόσωπος του Ελ Πάσο, αρνήθηκε να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, αναφέροντας πως «ο ρατσιστικός λόγος του και οι πράξεις μίσους» έχουν προκαλέσει φρικτό πόνο στην κοινότητά της και στη χώρα. Τόσο η ίδια όσο και ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέτο Ο’Ρουρκ, κάτοικος του Ελ Πάσο, παρευρέθησαν σε συγκέντρωση κατά την οποία ο Ο’ Ρουρκ δήλωσε πως ο πρόεδρος «κακοποιεί συστηματικά» τους μετανάστες.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένως πως είναι διατεθειμένος να εγκρίνει εκτεταμένους ελέγχους στην αγορά όπλων έπειτα από τους δύο μαζικούς πυροβολισμούς, προκαλώντας ωστόσο την προειδοποίηση της Εθνικής Ενωσης Οπλων (NRA) πως κάτι τέτοιο θα αποξένωνε την εκλογική βάση του. Στο μεταξύ, περίπου 700 μετανάστες οδηγήθηκαν σε κράτηση έπειτα από επιδρομή Αμερικανών αξιωματούχων σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή