ΚΟΣΜΟΣ

Μεγαλειώδης διαδήλωση στη Μόσχα για ελεύθερες εκλογές και δεκάδες συλλήψεις (φωτογραφίες)

megaleiodis-diadilosi-sti-moscha-gia-eleytheres-ekloges-kai-dekades-syllipseis-fotografies-2332445

Περίπου 40.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μόσχα για να διαδηλώσουν κατά του αποκλεισμού των υποψηφίων της αντιπολίτευσης από τις τοπικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, παρά την απουσία όλων των ηγετών της, οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή καταδικασμένοι σε μικρές ποινές φυλάκισης.

megaleiodis-diadilosi-sti-moscha-gia-eleytheres-ekloges-kai-dekades-syllipseis-fotografies0

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Ζαχάροφ, κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Δώστε μας το δικαίωμα της ψήφου» ή «Μας είπατε ψέματα», ενώ άλλοι κρατούσαν ρωσικές σημαίες ή φωτογραφίες ακτιβιστών που συνελήφθησαν σε προηγούμενες διαδηλώσεις. 

megaleiodis-diadilosi-sti-moscha-gia-eleytheres-ekloges-kai-dekades-syllipseis-fotografies2

Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της ρωσικής αστυνομίας περικύκλωσαν σήμερα το κτίριο της Προεδρικής Διοίκησης στη Μόσχα, αφού πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε σε κοντινή απόσταση, μετά το πέρας της κινητοποίησης. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον 20 ανθρώπων, ενώ περισσότεροι από 500 άνθρωποι πηγαίνουν προς την περιοχή, πολλοί εκ των οποίων νεαρής ηλικίας, φωνάζοντας: «ο Πούτιν είναι κλέφτης».

megaleiodis-diadilosi-sti-moscha-gia-eleytheres-ekloges-kai-dekades-syllipseis-fotografies4

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική διαμαρτυρία που έχει γίνει εδώ και χρόνια στη Ρωσία, με αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων τοπικών εκλογών .

megaleiodis-diadilosi-sti-moscha-gia-eleytheres-ekloges-kai-dekades-syllipseis-fotografies6

Για τις σημερινές διαδηλώσεις είχε δοθεί άδεια από τις αρχές ωστόσο η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 70 ανθρώπους. 

megaleiodis-diadilosi-sti-moscha-gia-eleytheres-ekloges-kai-dekades-syllipseis-fotografies8

Σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ανεξάρτητης οργάνωσης OVD-Info που παρακολουθεί τις κινητοποιήσεις, στις  σημερινές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις, 55 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη, 10 στη Μόσχα και επτά στο Ροστόφ επί του Ντον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ