Συνεδριάζει η Γερουσία την Τρίτη για την πρόταση μομφής κατά της ιταλικής κυβέρνησης

Συνεδριάζει η Γερουσία την Τρίτη για την πρόταση μομφής κατά της ιταλικής κυβέρνησης

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τρίτη συνέρχεται η ολομέλεια της ιταλικής Γερουσίας για να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ανακοίνωσαν οι επικεφαλής των κομμάτων, έπειτα από την αποτυχία μιας επιτροπής της Γερουσίας να καταλήξει σε συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί.

Η ακροδεξιά Λέγκα, η οποία κυβερνά σε συνασπισμό με το αντισυστημικό Κίνημα Πέντε Αστέρων, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το κόμμα της Λέγκας του Βορρά γνωστοποίησε ότι η συμμαχία της με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έχει καταρρεύσει και απαίτησε πρόωρες εκλογές, πυροδοτώντας κυβερνητική κρίση. 

Εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής συνέχισαν να διαφωνούν για το πότε θα διεξαχθεί η συζήτηση επί της πρότασης μορφής της Λέγκας.

Πολιτικοί από όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου που αναδείχθηκαν από τη συνεδρίαση της επιτροπής της Γερουσίας εξακολουθούν να διαφωνούν για το αν η πρόταση της Λέγκας για πρόταση μομφής πρέπει να ακουστεί.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο πρωθυπιυργός Τζουζέπε Κόντε θα απευθύνει ομιλία στη Γερουσία γύρω στις 20 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή