Ερωτήματα για τον θάνατο του Επσταϊν

Ερωτήματα για τον θάνατο του Επσταϊν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεξιχνίαστες παραμένουν οι λεπτομέρειες του θανάτου του Τζέφρι Επσταϊν, που έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου σε φυλακή του Μανχάταν, παρά το γεγονός ότι οι ιατροδικαστές έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της αυτοψίας. Ο Αμερικανός χρηματιστής αντιμετώπιζε κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και εμπόριο λευκής σαρκός ανήλικων κοριτσιών. Ο αιφνίδιος θάνατός του διέκοψε μια ποινική δίωξη που θα μπορούσε να εμπλέξει διασυνδέσεις του με δεκάδες διασημότητες και πολιτικά πρόσωπα.

Παρά τον θάνατό του, οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση έχουν υποσχεθεί ότι θα συνεχίσουν κανονικά τη διερεύνηση. «Ο θάνατος του κ. Επσταϊν εγείρει σοβαρά ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός εισαγγελέας και υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μπαρ.

Ο 66χρονος Επσταϊν αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 45 ετών. Ο ίδιος, εν αναμονή της δίκης του, επέμενε για το τεκμήριο της αθωότητάς του. Η επικεφαλής των ιατροδικαστών της Νέας Υόρκης, δρ Μπάρμπαρα Σάμσον, ανέφερε την Κυριακή πως η αυτοψία της σορού του χρηματιστή είχε πλέον ολοκληρωθεί, υπό την παρουσία του ιδιωτικού παθολόγου δρος Μάικλ Μπάντεν, ο οποίος παρακολούθησε την εξέταση κατόπιν αιτήματος των δικηγόρων του Επσταϊν.

«Πρόκειται για μια πρακτική ρουτίνας», ανέφερε η επικεφαλής των ιατροδικαστών, προσθέτοντας ότι το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης βρίσκεται «εν αναμονή περαιτέρω πληροφοριών». Τη δεκαετία του ’70, ο δρ Μπάντεν είχε θητεύσει ως επικεφαλής των ιατροδικαστών της πόλης και έχει κατά καιρούς κληθεί ως εμπειρογνώμων μάρτυρας σε υποθέσεις υψηλού προφίλ, μεταξύ των οποίων και από την υπεράσπιση του O. Τζέι Σίμπσον στην αμφιλεγόμενη δίκη του για δολοφονία, το 1994.

Παρότι δεκάδες ρεπορτάζ κάνουν λόγο για «φαινομενική αυτοκτονία» του Επσταϊν, η αιτία θανάτου του παραμένει μυστήριο, ενώ σύμφωνα με ειδικές πηγές οι φρουροί στη σωφρονιστική μονάδα όπου διέμενε εργάζονταν υπερωρίες για να εξασφαλίσουν τη διαρκή παρακολούθησή του. Προηγουμένως, ο 66χρονος χρηματιστής είχε τοποθετηθεί υπό καθεστώς μόνιμης παρακολούθησης, για την περίπτωση που θα επιχειρούσε να αυτοκτονήσει, καθώς πριν από δύο εβδομάδες είχε βρεθεί ημιλιπόθυμος και με μώλωπες στον λαιμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή