Επενδύσεις στην Ινδονησία από τους Τραμπ

Επενδύσεις στην Ινδονησία από τους Τραμπ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΖΑΚΑΡΤΑ. Την αισιοδοξία του για τα σχέδια κατασκευής δύο κτισμάτων στην Ινδονησία εξέφρασε χθες ο πρεσβύτερος υιός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ντον τζούνιορ, απορρίπτοντας τις ανησυχίες για σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της αμερικανικής προεδρίας και της μεγαλύτερης οικονομίας της ΝΑ Ασίας.

Ο Ντον τζούνιορ, εκτελεστικός διευθυντής της Trump Organisation, έχει υπογράψει συμφωνία με ινδονησιακό όμιλο ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Χάρι Τανεσίμπτζο. Μιλώντας χθες στην Τζακάρτα, ο Ντον τζούνιορ προσπάθησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες γύρω από το ενδεχόμενο επιβολής δασμών από την Ουάσιγκτον κατά της Ινδονησίας, η οποία εμφάνισε το 2018 πλεόνασμα της τάξεως των 8,3 δισ. δολαρίων στις εμπορικές σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

«Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και θα παρακολουθήσω την πορεία των έργων στο Μπαλί και στο Λίντο, έξω από την Τζακάρτα. Τα δύο αυτά θέρετρα είναι ονειρεμένα», είπε ο Ντον τζούνιορ. Ο υιός Τραμπ υπενθύμισε ότι τα δύο σχέδια είχαν υπογραφεί λίγους μήνες προτού ο πατέρας του εκλεγεί στην προεδρία. Εκτοτε, ο όμιλος Τραμπ απέφυγε να αναλάβει νέες κατασκευαστικές συμφωνίες εκτός των ΗΠΑ, έτσι ώστε να αποφύγει ενδεχόμενες επικρίσεις.

Τα δύο θέρετρα του ομίλου Τραμπ στην Ινδονησία θα κατασκευαστούν σε στάδια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και θα περιλαμβάνουν γήπεδα γκολφ, ξενοδοχεία και πολυτελείς επαύλεις. Ο συνέταιρος της οικογένειας Τραμπ, Χάρι Τανεσίμπτζο, είχε καταθέσει υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία της χώρας το 2014, προτού ιδρύσει δικό του κόμμα και διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή