21η Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Τιμής στα θύματα της τρομοκρατίας

21η Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Τιμής στα θύματα της τρομοκρατίας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 21η Αυγούστου έχει καθιερωθεί από το 2017 ως παγκόσμια  Ημέρα Μνήμης και Τιμής στα θύματα της τρομοκρατίας  (Ιnternational Day of Remembrance of and Tribute to the Victims of Terrorism) με ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σκοπός της σημερινής Ημέρας είναι να τιμώνται τα θύματα αλλά και οι επιζήσαντες τρομοκρατικών ενεργειών ανά τον κόσμο.

Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης και Τιμής στα Θύματα της Τρομοκρατίας έχει, επίσης, ως σκοπό την ευαισθητοποίηση των κυβερνήσεων και του κοινού σχετικά με τη σημασία της μακροχρόνιας σωματικής, ψυχολογικής, κοινωνικής και οικονομικής αποκατάστασης των θυμάτων της τρομοκρατίας, προκειμένου να τους βοηθήσει να ενσωματωθούν στην κοινωνία.

 

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με ανάρτησή του στο Twitter , τονίζει ότι «δεν υπάρχει πουθενά μέρος στον κόσμο για την τρομοκρατία».

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ένα από τα κύρια καθήκοντα των κρατών – μελών είναι η υποστήριξη των θυμάτων της τρομοκρατίας, η προώθηση και η προστασία των δικαιωμάτων τους. Η παραβίαση των δικαιωμάτων των θυμάτων της τρομοκρατίας είναι ένας από τους παράγοντες που μειώνουν την αποτελεσματικότητα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας σε παγκόσμια κλίμακα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή