Τράπουλες με τα οπλικά συστήματα του Ιράν διανείμει το Πεντάγωνο στους Αμερικανούς στρατιώτες

Τράπουλες με τα οπλικά συστήματα του Ιράν διανείμει το Πεντάγωνο στους Αμερικανούς στρατιώτες

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εποχή της εισβολής στο Ιράκ, το Πεντάγωνο είχε τυπώσει τράπουλες, όπου στα φύλλα με τις φιγούρες τα γνωστά σχέδια είχαν αντικατασταθεί από φωτογραφίες του Σαντάμ Χουσέιν και των στενών συνεργατών του. Ομοίως, σήμερα, το αμερικανικό υπουργείο Αμύνας έχει τυπώσει αντίστοιχες τράπουλες, όπου στα φύλλα τους αναπαρίστανται τα όπλα (πύραυλοι, άρματα μάχης, πυροβόλα) που διαθέτουν οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις και το επίλεκτο ιρανικό σώμα των Η Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων (FAS) στην ιστοσελίδα της δημοσιεύει το έγγραφο του Πενταγώνου, όπου παρουσιάζονται τα φύλλα της τράπουλας.

Το σύστημα αυτό, θεωρητικά, συμβάλλει στο να μπορούν οι Αμερικανοί στρατιώτες να αναγνωρίζουν τα οπλικά συστήματα, που διαθέτει ο ιρανικός στρατός. Όμως, στην πραγματικότητα λειτουργεί και ως μία τακτική ψυχολογικού πολέμου, σε μία στιγμή μεγάλης έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, με πολλαπλά επεισόδια το τελευταίο διάστημα.

Στο παρελθόν, το Πεντάγωνο έχει διανείμει στα στρατεύματά του τράπουλες με οπλικά συστήματα της Ρωσίας και της Κίνας, ενώ προετοιμάζει και μία ανάλογη τράπουλα με τα όπλα της Βορείου Κορέας, ακόμη ενός άλλου μεγάλου «εχθρού» των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή