ΚΟΣΜΟΣ

Μετά θάνατον έρευνα για τυχόν αξιόποινες πράξεις του Επστάιν και στη Γαλλία

meta-thanaton-ereyna-gia-tychon-axiopoines-praxeis-toy-epstain-kai-sti-gallia-2334129

Προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστώσει αν ο Τζέφρι Επστάιν – ο οποίος αυτοκτόνησε στο κελί του στις 10 Αυγούστου – διέπραξε σεξουαλικά εγκλήματα στο γαλλικό έδαφος ή σε βάρος ανήλικων Γαλλίδων οπουδήποτε στον κόσμο, διέταξε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού.

Ο μεγαλοεπενδυτής και καταδικασμένος παιδόφιλος είχε μια κατοικία στη Λεωφόρο Φος, έναν από τους ακριβότερους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου.Ο Επστάιν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου προσγειώθηκε το ιδιωτικό αεροσκάφος του προερχόμενο από το Παρίσι. 

Στις 12 Αυγούστου, δύο ημέρες μετά τον θάνατο του κατηγορούμενου, η μη κυβερνητική οργάνωση Innocence en danger (Αθωότητα σε κίνδυνο) ζήτησε από την εισαγγελία του Παρισιού να ερευνήσει την υπόθεση. Μάλιστα, χθες ανέφερε ότι έχει συγκεντρώσει δέκα μαρτυρίες από θύματα που κατήγγειλαν αξιόποινες πράξεις οι οποίες «διαπράχθηκαν σε γαλλικό έδαφος.

Σε μια κατάθεση που χρονολογείται από το 2011 αλλά μόλις τώρα δόθηκε στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ, μια γυναίκα κατηγορούσε τον Επστάιν ότι κακοποίησε πολύ νεαρά κορίτσια από τη Γαλλία που του στάλθηκαν ως «δώρο γενεθλίων».

Διαβεβαίωνε ότι τα κορίτσια αυτά στάλθηκαν στις ΗΠΑ από έναν πρώην συνεργάτη του, τον Γάλλο Ζαν-Λικ Μπρουνέλ, τον ιδρυτή των πρακτορείων μοντέλων Karin Models και MC2 Model Management.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ