Για εναλλακτική πρόταση ψάχνει ο Μπόρις Τζόνσον

Για εναλλακτική πρόταση ψάχνει ο Μπόρις Τζόνσον

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο επέστρεψε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά τις συνομιλίες του στο Βερολίνο και στο Παρίσι, με στόχο να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την αναζήτηση εναλλακτικών προτάσεων στο ζήτημα της δικλίδας ασφαλείας των ιρλανδικών συνόρων. Ο υπουργός του Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ, και οι υπάλληλοί του αναμένεται να εργαστούν πυρετωδώς για να προτείνουν λύσεις στο ακανθώδες ζήτημα του backstop. Οι αξιωματούχοι θα κληθούν να ενημερώσουν τον Ντέιβιντ Φροστ, τον σύμβουλο του πρωθυπουργού για τα ευρωπαϊκά ζητήματα, για την πρόοδο των εξελίξεων, καθώς εκείνος αναμένεται να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε ευρωπαϊκές χώρες την επόμενη εβδομάδα, μετά τη συνάντηση των ηγετών των χωρών της Ομάδας των Επτά (G7).

Ωστόσο, μια σειρά από ευρωσκεπτικιστικά στελέχη της παράταξης των Τόρις προειδοποίησαν ήδη τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι οι ενστάσεις τους απέναντι στη συμφωνία δεν περιορίζονται μόνο στο μέτρο της ασφαλιστικής δικλίδας των συνόρων. Σε συνέντευξή του για την εφημερίδα Telegraph, ο πρώην υπουργός του Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, ανέφερε πως έχει έναν ολόκληρο «κατάλογο σούπερ μάρκετ» με αλλαγές που ο ίδιος κρίνει απαραίτητες. «Δεν μπορούμε να ανακτήσουμε την κυριαρχία μας μέσω μιας διαδικασίας αποκοπής και επικόλλησης των άρθρων της συμφωνίας», ανέφερε επίσης ο Μπιλ Κας, από τα πιο συντηρητικά μέλη της παράταξης των Τόρις.

Στο μεταξύ, η Κάρολιν Λούκας, ένα από τα ανώτερα στελέχη του κόμματος των Πρασίνων, προέτρεψε τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, να στηρίξει κάποιον άλλον βουλευτή για ηγέτη μιας προσωρινής κυβέρνησης, με στόχο να εμποδίσει μια άτακτη έξοδο της χώρας, εάν κρίνει πως ο ίδιος έχει χαμηλές πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός. Η Λούκας έκανε τη δημόσια έκκληση εν αναμονή της συνάντησης, την επόμενη εβδομάδα, του Κόρμπιν με κόμματα της αντιπολίτευσης και στελέχη των Τόρις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή