Η ταραχώδης άνοδος της Στ. Γκρίσαμ στην κορυφή του Λευκού Οίκου

Η ταραχώδης άνοδος της Στ. Γκρίσαμ στην κορυφή του Λευκού Οίκου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άνοιξη του 2016, η Στέφανι Γκρίσαμ ήταν μία από τις πάμπολλες εθελόντριες στην προεκλογική εκστρατεία του σημερινού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μοιράζοντας μερίδες φαστ φουντ και αναζητώντας χαμένα ρούχα και κινητά τηλέφωνα σε συνεντεύξεις Τύπου. Σήμερα, η 43χρονη κ. Γκρίσαμ έφθασε στον κολοφώνα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας της, έχοντας αναλάβει τον θώκο του γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου, αφού «πέρασε» από το γραφείο Τύπου της Μελάνια Τραμπ. Για μια ειδικό των δημοσίων σχέσεων, η οποία εξέδιδε κάποτε ανακοινώσεις για την οδική ασφάλεια στην πολιτεία Αριζόνα, ο Λευκός Οίκος αποτελεί το επιστέγασμα μιας καριέρας αφιερωμένης στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Παρότι η Γκρίσαμ έχει αναλάβει τον ρόλο της εδώ και δύο μήνες, δεν έχει παραχωρήσει ούτε μία συνέντευξη Τύπου. Η γραμματέας Τύπου αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα ανθρώπου που προάγεται και ευνοείται χάρη στην προσήλωσή του στον πρόεδρο Τραμπ. Η καριέρα της στον ιδιωτικό τομέα, όμως, στιγματίστηκε από ανησυχητικά επεισόδια, όπως κατηγορίες για παράτυπη δήλωση επαγγελματικών δαπανών, καταγγελία λογοκλοπής και δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Συνάδελφοι της κ. Γκρίσαμ περιγράφουν την επικεφαλής του γραφείου Τύπου ως συνεσταλμένη μητέρα δύο παιδιών με δύο διαζύγια στο ενεργητικό της. Πέρυσι, βοήθησε στην εκστρατεία «Γίνε καλύτερος» της Πρώτης Κυρίας Μελάνια Τραμπ, ενώ υπεραμύνθηκε με λύσσα της πρωτοβουλίας της Μελάνια, μετά την αποκάλυψη ότι το πρόγραμμα αυτό αποτελούσε αντιγραφή εκστρατείας του Ομπάμα, το 2009. Οσοι γνωρίζουν την κ. Γκρίσαμ αναφέρουν ότι προτιμά να κινείται παρασκηνιακά, αποφεύγοντας τη δημοσιότητα. Η αγάπη της για τον πρόεδρο Τραμπ την έχει κάνει, ωστόσο, πρόθυμη να αναλαμβάνει προσωπικές επιθέσεις εναντίον των εχθρών του Λευκού Οίκου ή όσων απλώς δυσαρεστούν τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι άνθρωποι που επιβιώνουν και ακμάζουν στον κόσμο του Τραμπ είναι όσοι συνειδητοποιούν ότι οφείλεις να ακολουθείς κατά πόδας τον πρόεδρο και να γίνεις η ηχώ του», λέει ο Κλιφ Σιμς, πρώην βοηθός στον Λευκό Οίκο και προσωπικός φίλος της Γκρίσαμ. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του προέδρου Τραμπ τον Ιούνιο στην Ασία, η κ. Γκρίσαμ εξασφάλισε επαίνους από τους δημοσιογράφους, μετά τη φιλονικία της με Βορειοκορεάτες φρουρούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να εμποδίσουν την πρόσβαση Αμερικανών δημοσιογράφων στη συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε Ιν, οι Κορεάτες οικοδεσπότες ζήτησαν από την κ. Γκρίσαμ να επιλέξει Αμερικανό δημοσιογράφο ο οποίος θα έθετε την πρώτη ερώτηση. «Θα αφήσω τον πρόεδρό μας να επιλέξει», απάντησε η κ. Γκρίσαμ. Ο πρόεδρος Τραμπ απάντησε με πλατύ χαμόγελο, λέγοντας: «Μαθαίνει πολύ καλά τη δουλειά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή