Ερντογάν: Όταν θα βρούμε φυσικό αέριο στην Αν. Μεσόγειο, θα στέκονται ουρές μπροστά στην πόρτα μας

Ερντογάν: Όταν θα βρούμε φυσικό αέριο στην Αν. Μεσόγειο, θα στέκονται ουρές μπροστά στην πόρτα μας

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τουρκική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε εκ νέου σε ομιλία του στη Ριζούντα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως είπε χαρακτηριστικά «όταν θα βρούμε φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτοί που αντιτίθενται στη χώρα μας θα στέκονται ουρές μπροστά στην πόρτα μας».

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) σε όλα τα θέματα, από την τρομοκρατία μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, δεν στηρίζει τη χώρα και το έθνος του αλλά τους απέναντι. «Για άλλη μια φορά αποκάλυψαν τον χαρακτήρα τους στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου. Γνωρίζετε ότι και προηγουμένως, δήθεν για το κόστος των πλοίων μας και των δραστηριοτήτων μας, έφεραν το ίδιο θέμα στη Βουλή μιλώντας τη γλώσσα των Ελληνοκυπρίων. Δεν δίστασαν να συκοφαντήσουν τη χώρα τους για να γίνουν πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Ασφαλώς εμείς δεν δώσαμε σημασία», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση για άλλη μια φορά στην Ε.Ε. Είπε ότι όταν η Τουρκία ξεκίνησε δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, εναντίον της στράφηκαν χώρες που είχαν λογαριασμούς στην περιοχή, προσθέτοντας πως «σε αυτό τον εχθρικό κλοιό προστέθηκε και η ΕΕ δίπλα στους Ελληνοκυπρίους».

Ο Ερντογάν προειδοποίησε επίσης όλους τους δημάρχους που θα κάνουν κατάχρηση των δημοτικών εγκαταστάσεων ότι θα έχουν την τύχη αυτών που απομακρύνθηκαν καθώς παρείχαν βοήθεια στο PKK σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να πάει ούτε ένα σεντ σε τρομοκρατικές οργανώσεις. 

Σημειώνεται ότι χθες δύο εικοσιτετράωρα μετά την αυστηρή προειδοποίηση του Εμανουέλ Μακρόν για τις παράνομες και προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε από το Άρτβιν της Μαύρης Θάλασσας ότι «δεν καταλαβαίνει από απειλές» και ότι θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατ. Μεσόγειο «μέχρι τέλους».

«H Δύση απειλεί, αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε από απειλές. Εμείς προστατεύουμε και θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας εδώ (στην ανατ. Μεσόγειο) μέχρι τέλους» είπε ο Ερντογάν.

«Μην ανησυχείτε καθόλου. Εμείς μέχρι σήμερα δεν σκύψαμε το κεφάλι μας σε υπηρέτες. Μόνο μπροστά στο Θεό μας θα σκύψουμε. Πουθενά αλλού!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος σε μεγάλη συγκέντρωση του κόμματός του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή