Επίσημος προσκεκλημένος στη Μόσχα ο Ερντογάν

Επίσημος προσκεκλημένος στη Μόσχα ο Ερντογάν

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Τις στενές σχέσεις τους επιβεβαίωσαν χθες οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας, με τον Ταγίπ Ερντογάν να εγκαινιάζει τη μεγάλη έκθεση αεροναυπηγικής της Μόσχας. Ο πρόεδρος Ερντογάν δέχθηκε την πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν να είναι ο επίσημος προσκεκλημένος της έκθεσης MAKS έξω από τη Μόσχα, με τον Τούρκο πρόεδρο να παρακολουθεί επίδειξη του νέου ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Σουχόι 57. Στο μεταξύ, η Ρωσία παρέδωσε χθες ακόμη μία συστοιχία του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 στην Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου προέδρου. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Αμυνας, η διαδικασία παράδοσης της δεύτερης συστοιχίας του αμυντικού συστήματος S-400, που ξεκίνησε χθες, θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα.

Επίσημος προσκεκλημένος στη Μόσχα ο Ερντογάν-1

Πούτιν και Ερντογάν συνομιλούν με τον χειριστή του νέου μαχητικού πέμπτης γενιάς Sukhoi Su-57.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν χθες Πούτιν και Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του εγγυήσεις για την ασφάλεια των τουρκικών στρατευμάτων, που βρίσκονται κοντά στην προέλαση του συριακού στρατού, στα βορειοδυτικά της χώρας. Ο Ερντογάν, που πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στη Μόσχα, με αφορμή την αεροπορική έκθεση, είπε στον Πούτιν την περασμένη εβδομάδα ότι οι επιθέσεις του συριακού καθεστωτικού στρατού προκαλούν ανθρωπιστική κρίση και απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Στο μεταξύ, τα στρατεύματά τους πρόκειται να αποσύρουν από ζώνη 5 έως 14 χλμ. κατά μήκος των συνόρων Συρίας – Τουρκίας οι κουρδικές πολιτοφυλακές του YPG και οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις SDF.  Σύμφωνα με τις αμερικανο-τουρκικές συνομιλίες, το εύρος της «συνοριακής ζώνης ασφαλείας» θα ποικίλλει, ανάλογα με τις απαιτήσεις των στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφος, ενώ δεν θα περιλαμβάνει κατοικημένες περιοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή