ΚΟΣΜΟΣ

Άδειασαν τα ράφια στη Φλόριντα ενόψει του τυφώνα Ντόριαν (φωτογραφίες)

adeiasan-ta-rafia-sti-florinta-enopsei-toy-tyfona-ntorian-fotografies-2335155

Σε συναγερμό έχει τεθεί εδώ και ώρες η Φλόριντα καθώς πλησιάζει απειλητικά ο τυφώνας Ντόριαν. Ο τυφώνας βρίσκεται στην κατηγορία 3, στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους που φτάνουν τα 185 χιλιόμετρα την ώρα και πλησιάζει τις Μπαχάμες.

adeiasan-ta-rafia-sti-florinta-enopsei-toy-tyfona-ntorian-fotografies0

Ο Αμερικανός πρόεδρος κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λέγοντας ότι ο Ντόριαν – που αναμένεται να πλήξει τη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ τη Δευτέρα – μπορεί να είναι το «απόλυτο τέρας» και να προκαλέσει τεράστιες καταστροφές.

Μάλιστα, εξαιτίας του τυφώνα, ακύρωσε χθες προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Πολωνία

adeiasan-ta-rafia-sti-florinta-enopsei-toy-tyfona-ntorian-fotografies2

Στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα βρίσκεται και το θέρετρο του Τραμπ, Mar-a-Lago, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει και άλλη ακίνητη περιουσία στην Πολιτεία.

adeiasan-ta-rafia-sti-florinta-enopsei-toy-tyfona-ntorian-fotografies4

Οι κάτοικοι των περιοχών που αναμένεται να χτυπήσει ο τυφώνας θωρακίζουν από το πρωί τα σπίτια τους και κάνουν ουρές στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα τα ράφια να έχουν αδειάσει σε πολλά καταστήματα.

adeiasan-ta-rafia-sti-florinta-enopsei-toy-tyfona-ntorian-fotografies6

adeiasan-ta-rafia-sti-florinta-enopsei-toy-tyfona-ntorian-fotografies8

Μία μέρα νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις 12 από τις 159 κομητείες  της Πολιτείας, που γειτονεύουν με τη Φλόριντα. 

adeiasan-ta-rafia-sti-florinta-enopsei-toy-tyfona-ntorian-fotografies10

Ο Κεμπ εξήγησε ότι το ακραίο καιρικό φαινόμενο μπορεί να έχει «καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους» των παράκτιων περιοχών των νοτιοανατολικών ΗΠΑ.

adeiasan-ta-rafia-sti-florinta-enopsei-toy-tyfona-ntorian-fotografies12

Ο τυφώνας βρίσκεται στον Ατλαντικό και απέχει περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά του Γουέστ Παλμ Μπιτς και 715 χιλιόμετρα από τις Μπαχάμες. Εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω προτού να φτάσει στις ακτές της Φλόριντας,