Επτά νεκροί από πυρά στο Τέξας

Επτά νεκροί από πυρά στο Τέξας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΝΤΕΣΑ, Τεξας. Από τη δουλειά του, ως οδηγού φορτηγού, είχε απολυθεί λίγες ώρες πριν από τις επιθέσεις ο δράστης της δολοφονίας επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 22, το Σάββατο, στο δυτικό Τέξας. Στο μεταξύ, ο προσωπάρχης του αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, αποκάλυψε ότι η θανατική ποινή θα συγκαταλέγεται σε νομοθετικό πακέτο για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών, που θα προτείνει ο Λευκός Οίκος στο Κογκρέσο.

Ο 36χρονος δράστης της τελευταίας μαζικής δολοφονίας, ο οποίος βρήκε τον θάνατο από τα πυρά αστυνομικών, ονομαζόταν Σεθ Αρον Εϊτορ. Λίγες ώρες νωρίτερα, οπλισμένος με αυτόματο τουφέκι AR-15, άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών έξω από την κωμόπολη Μίντλαντ του Τέξας όταν αυτοί του ζήτησαν να σταματήσει, καθώς δεν είχε χρησιμοποιήσει το φλας για να στρίψει. Ο Εϊτορ άρχισε να πυροβολεί μέσα από το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του εναντίον τους, τραυματίζοντας έναν από αυτούς, προτού αναπτύξει ταχύτητα, διαφύγει και αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον άλλων οδηγών.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο δράστης εγκατέλειψε το όχημά του και σταμάτησε ταχυδρομικό φορτηγάκι, σκοτώνοντας την 29χρονη διανομέα Μαίρη Γκράντος. Λίγα χιλιόμετρα από εκεί, τον απέκλεισαν περιπολικά της αστυνομίας στον χώρο στάθμευσης κινηματογράφου, στην κωμόπολη Οντέσα, όπου και βρήκε τον θάνατο από τα πυρά αστυνομικών.

Ο δράστης είχε καταδικαστεί το 2002 για διάρρηξη και εξαιτίας της καταδίκης του η πολιτεία του Τέξας δεν του επέτρεπε την αγορά όπλων. Οι έλεγχοι ποινικού μητρώου παρακάμπτονται, όμως, εύκολα σε εκθέσεις όπλων του Τέξας, όπου οι έμποροι δικαιούνται να πωλούν χωρίς ελέγχους. Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγεται η 15χρονη μαθήτρια λυκείου Λέιλα Ερνάντες, η οποία επέστρεφε από γιορτή για τα γενέθλιά της. Επίσης, από τα πυρά του Εϊτορ τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο ένα κοριτσάκι 17 μηνών.

Η επίθεση αυτή ήταν η δεύτερη ομαδική δολοφονία στο Τέξας τον τελευταίο μήνα. Στις 3 Αυγούστου, ένοπλος σκότωσε 22 ανθρώπους σε πολυκατάστημα στο Ελ Πάσο. Μιλώντας για το συμβάν του Σαββάτου, ο πρόεδρος Τραμπ απέδωσε το περιστατικό σε «πολύ άρρωστο άνθρωπο», προσθέτοντας ωστόσο ότι οι έλεγχοι ποινικού μητρώου δεν θα είχαν προλάβει τις δολοφονίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή