ΗΠΑ: Τζο Μπάιντεν, Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Μπέρνι Σάντερς τα «φαβορί» για το χρίσμα των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Τζο Μπάιντεν, Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Μπέρνι Σάντερς τα «φαβορί» για το χρίσμα των Δημοκρατικών

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάσταση αρχίζει να ξεκαθαρίζει στον προκριματικό κύκλο για την επιλογή προεδρικού υποψηφίου από το Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς οι υποψήφιοι για το χρίσμα που προηγούνται είναι πλέον ξεκάθαρα τρεις κι όχι πέντε, σχολιάζει το Politico.

Καθώς μπαίνουμε στο φθινόπωρο, μόλις τρεις υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών κινούνται με διψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.Πρόκειται για τους: Τζο Μπάιντεν, Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Μπέρνι Σάντερς.

Σε γενικές γραμμές, ο προκριματικός κύκλος για τους Δημοκρατικούς και τις εκλογές του 2020 χαρακτηρίζεται από μία σταθερότητα, ενώ μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί δύο ανοιχτές τηλεοπτικές συζητήσεις, αλλά και δύο περίοδοι συγκέντρωσης οικονομικών πόρων για τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας.

ΗΠΑ: Τζο Μπάιντεν, Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Μπέρνι Σάντερς τα «φαβορί» για το χρίσμα των Δημοκρατικών-1

Από την πλευρά τους, οι υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, συνέχισαν ο καθένας με τον τρόπο του, την προεκλογική τους εκστρατεία στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά και της αργίας για την Ημέρα της Εργασίας.

Ο Μπάιντεν πήγε στην Αϊόβα, η Γουόρεν βρέθηκε στο Νιου Χαμσάιρ, η Χάρις στην Καλιφόρνια, ενώ ο Σάντερς έδωσε βαρύτητα στο σχέδιό του για την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

«Αουτσάιντερ» η Καμάλα Χάρις

Η Καμάλα Χάρις κι ο Πέτε Μπάτιγκιεγκ κινούνται περιφερειακά, ενώ οι υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών που είχαν μικρότερα ποσοστά δεν φαίνεται να κατορθώνουν να διατηρήσουν μία ανοδική τάση, τόσο στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, όσο και στην δυναμική συγκέντρωσης οικονομικών πόρων για τις προεκλογικές τους εκστρατείες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν σε συνεντεύξεις τους, τόσο στελέχη των προεκλογικών εκστρατειών των υποψηφίων, όσο και σύμβουλοί τους, υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες για την ανάδειξη κάποιου τέταρτου δυναμικού υποψηφίου με ουσιαστική προοπτική διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2020.

«Ήταν βάσιμο να λέμε "οι πρώτοι πέντε" για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, με εξαίρεση την Καμάλα Χάρις που κινούνταν περιφερειακά των τριών βασικών υποψηφίων…Για τον οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο είναι πολύ αργά για να διατηρηθεί στο παιχνίδι» εκτίμησε ο Φιλίπ Ρέινς, έμπιστος της Χίλαρι Κλίντον για πολλά χρόνια. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή