Το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβλήθηκε ποτέ στο Μίσιγκαν για τον γυμναστή Νάσαρ που κακοποιούσε αθλήτριες

Το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβλήθηκε ποτέ στο Μίσιγκαν για τον γυμναστή Νάσαρ που κακοποιούσε αθλήτριες

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμο 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ στο κρατικό πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, για την δράση του γυμναστή και πρώην γιατρού της αμερικανικής ολυμπιακής ομάδας ενόργανης γυμναστικής, Λάρι Νάσαρ.

Ο Νάσαρ έχει κριθεί  ένοχος για συστηματική και πολυετή σεξουαλική κακοποίηση των περισσοτέρων πρωταθλητριών της γυμναστικής των ΗΠΑ από το 1990 και μετά – ανάμεσά τους και η Σιμόν Μπάιλς – και τον Ιανουάριο του 2018 καταδικάστηκε  σε κάθειρξη 175 ετών.

Ο Νάσαρ είχε την έδρα του στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και για αυτό το λόγο το ίδρυμα κρίθηκε «ένοχο» επειδή δεν συμμορφώθηκε με ομοσπονδιακό νόμο του 1990 – ο οποίος επιβάλει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα να αναφέρουν εγκλήματα που συμβαίνουν εντός της  πανεπιστημιούπολης, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης – και απέτυχε συστηματικά να προστατεύσει τις φοιτήτριές του από την σεξουαλική κακοποίηση του γυμναστή. 

Το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβλήθηκε ποτέ στο Μίσιγκαν για τον γυμναστή Νάσαρ που κακοποιούσε αθλήτριες-1

«Πολλοί αξιωματούχοι (του πανεπιστημίου) γνώριζαν για την δράση του Νάσαρ και του Στάμπελ και τις καταγγελίες εναντίον τους αλλά σιώπησαν  και ο θύτης συνέχιζε να κακοποιεί ακόμα περισσότερες φοιτήτριες αθλήτριες. Το πανεπιστήμιο επανειλημμένα δεν κατάφερε να αναλάβει κατάλληλη και άμεση δράση για την προστασία των σπουδαστών του» δήλωσε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ Betsy DeVos. 

«Οι πράξεις του Νάσαρ ήταν αηδιαστικές και αδιανόητες. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ξανά όχι μόνο στο Μίσιγκαν αλλά οπουδήποτε αλλού» τόνισε η DeVos, λέγοντας ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, είναι το υψηλότερο που έχει επιβληθεί ποτέ σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στις ΗΠΑ. 

Με πληροφορίες από Time, Guardian


 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή