ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: 73χρονη γυναίκα έφερε στον κόσμο δίδυμα κοριτσάκια

Ινδία: 73χρονη γυναίκα έφερε στον κόσμο δίδυμα κοριτσάκια

Δίδυμα κοριτσάκια γέννησε μία 73χρονη γυναίκα στη νότια πολιτεία της Ινδίας, Άντχρα Πράντες, με χρήση της μεθόδου της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Σύμφωνα με τους γιατρούς, τόσο τα παιδιά όσο και η γυναίκα είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως δήλωσε η μητέρα, Μανγκαγιάμα Γιαραμάτι, η ίδια και ο 82χρονος σύζυγος της ήθελαν από πάντα να κάνουν παιδιά, όμως δεν το είχαν καταφέρει μέχρι σήμερα παρά τις πολλές προσπάθειες τους.

Ωστόσο, η προχωρημένη τους ηλικία είναι εξαιρετικά πιθανό να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ανατροφή των παιδιών. Ενδεικτικά, την επομένη της γέννας, πιθανώς λόγω της έντονης συναισθηματικής φόρτισης, ο πατέρας των παιδιών υπέστη καρδιακή προσβολή.

«Τίποτα δεν είναι στα χέρια μας. Ό, τι είναι να γίνει, θα γίνει. Είναι στα χέρια του Θεού», είχε δηλώσει ο 82χρονος πατέρας προτού υποστεί το καρδιακό επεισόδιο, όταν ρωτήθηκε ποιος θα αναθρέψει τα παιδιά σε περίπτωση που εκείνος και η σύζυγος του πάθουν κάτι λόγω της προχωρημένης τους ηλικίας.

Το να καταφέρουν να κάνουν παιδιά ήταν πολύ σημαντικό για τους δύο γονείς, οι οποίοι ένιωθαν στιγματισμένοι στο χωριό τους. «Με χαρακτήριζαν άτεκνη γυναίκα», ανέφερε η 73χρονη μητέρα, τονίζοντας ότι αυτή είναι «η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της».

Τα δύο κορίτσια γεννήθηκαν με καισαρική, όπως είναι σύνηθες σε τέτοιες σπάνιες περιπτώσεις γέννας. Άλλο ένα τέτοιο σπάνιο περιστατικό γέννας είχε συμβεί το 2016 στην Ινδία, όταν μία γυναίκα η οποία επίσης διένυε την όγδοη δεκαετία της ζωής της, έφερε στον κόσμο ένα αγόρι.