Προς πώληση το σούπερ – γιοτ του συνιδρυτή της Microsoft Πολ Αλεν

Προς πώληση το σούπερ – γιοτ του συνιδρυτή της Microsoft Πολ Αλεν

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήκους 126 μέτρων σούπερ-γιοτ εξερεύνησης "Octopus" του Πολ Άλεν – του εκλιπόντος συνιδρυτή της Microsoft – βγαίνει προς πώληση στην… προνομιακή τιμή των 295 εκατομμυρίων ευρώ (326 εκατομμύρια δολάρια).

Ο ίδιος ο Άλεν – ο  οποίος απεβίωσε στις 15 Οκτωβρίου 2018 – είχε κάποτε συγκρίνει το σκάφος με διαστημόπλοιο ενώ πάνω σε αυτό φιλοξενούσε θρυλικά πάρτι με τους U2 και τον Μικ Τζάγκερ.

Όταν ναυπηγήθηκε το Octopus, το 2003, ήταν το τέταρτο μεγαλύτερο σούπερ-γιοτ του κόσμου και ο Άλεν ήταν πολύ υπερήφανος για το απόκτημά του.

Εκτός από τα… βασικά κομφόρ – πισίνα και ελικοδρόμιο – το σκάφος διαθέτει 13 υπερπολυτελείς σουίτες για 26 καλεσμένους, μίνι υποβρύχιο οκτώ ατόμων, δύο ασανσέρ, δύο ελικόπτερα, αίθουσα κινηματογράφου, γήπεδο μπάσκετ ακόμα και ένα στούντιο ηχογράφησης, σε περίπτωση που κάποιος από τους διάσημους φίλους του Άλεν είχε έμπνευση και όρεξη για δουλειά εν πλώ, όπως για παράδειγμα ο Μικ Τζάγκερ, ο Μπόνο και ο Ντέηβ Στιούαρτ. 

Στην ουσία, αυτός που θα αγοράσει το Octopus δεν θα αποκτήσει μόνο ένα σούπερ – γιοτ αλλά ένα κομμάτι «ιστορίας», όπως γράφει το Bloomberg. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή