Αποκηρύσσει Λάντεν και βομβαρδισμούς η Σαουδική Αραβία

Αποκηρύσσει Λάντεν και βομβαρδισμούς η Σαουδική Αραβία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΙΑΝΤ. Λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ, στο Ριάντ, η Σαουδική Αραβία, παραδοσιακός σύμμαχος της Ουάσιγκτον στην περιοχή του Κόλπου, ανέφερε -διά στόματος του υπουργού Εσωτερικών, πρίγκιπα Νταγιέφ Μπιν Αμπντούλ Αζίζ- ότι δεν υποστηρίζει τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς εναντίον του Αφγανιστάν. Αν συνδυασθεί αυτή η δήλωση με τη χθεσινή αποκάλυψη της Ουάσιγκτον Ποστ ότι 15 από τους 19 αεροπειρατές των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου διέθεταν αμερικανικές βίζες, που είχαν εκδοθεί στη Σαουδική Αραβία, καθίσταται σαφής η αμφίσημη στάση του Ριάντ. «Αισθάνομαι έκπληξη για τον τρόπο που θυσιάζονται οι Αφγανοί πολίτες και τα συμφέροντα των μουσουλμάνων», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος κατηγόρησε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και τον μουλά Ομάρ για τα δεινά, που υφίσταται ο αφγανικός λαός. Αν ο Μπιν Λάντεν ήταν πραγματικός ιερός μαχητής θα έπρεπε να βγει από τα κρησφύγετά του και να σώσει το Αφγανιστάν και το Ισλάμ, συμπλήρωσε ο πρίγκιπας Αχμέντ Μπιν Αμντούλ Αζίζ. Υπενθυμίζεται ότι το Ριάντ αρνήθηκε να εκχωρήσει τα εδάφη του για να εξαπολυθούν επιθέσεις εναντίον μουσουλμανικών χωρών, ενώ προχθές ζήτησε από τους Σαουδάραβες υπηκόους, που ζουν στις ΗΠΑ, να εγκαταλείψουν τη χώρα, σε περίπτωση που συνεχισθούν τα κρούσματα κακομεταχείρισης μουσουλμάνων.

Ο κ. Ζου επανέλαβε επίσης την πάγια θέση της Κίνας για τη «μεγαλύτερη δυνατή» εμπλοκή των Ηνωμένων Εθνών στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή