Η Κέλι Κραφτ – σύζυγος μεγιστάνα και χρηματοδότη του Τραμπ – νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Η Κέλι Κραφτ – σύζυγος μεγιστάνα και χρηματοδότη του Τραμπ – νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κέλι Κραφτ – ως πρότινος πρέσβειρα της κυβέρνησης Τραμπ στον Καναδά – ορκίστηκε νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ χθες Τρίτη προκειμένου να πληρωθεί μια θέση-κλειδί της κυβέρνησης που παρέμενε κενή σχεδόν οκτώμισι μήνες αφότου η προκάτοχός της, Νίκι Χέιλι, παραιτήθηκε. Η τελετή έλαβε χώρα κεκλεισμένων των θυρών στον Λευκό Οίκο, ενώ η Κραφτ θα αναλάβει τα καθήκοντά της στον ΟΗΕ αύριο Πέμπτη, 

Ένα από τα πρώτα καθήκοντα της 57χρονης Κραφτ θα είναι να προετοιμάσει το έδαφος για την ομιλία του Ρεπουμπλικάνου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, σε δύο εβδομάδες.

Νωρίτερα χθες Τρίτη η Γερουσία επιβεβαίωσε (56 ψήφοι υπέρ, 38 κατά) τον διορισμό της στο αξίωμα, ισότιμο με αυτό του υπουργού στην αμερικανική κυβέρνηση.

Για ορισμένους, επρόκειτο για πολύ αμφισβητήσιμη επιλογή. Η Κέλι Νάιτ-Κραφτ, από το Κεντάκι, είναι η σύζυγος του μεγιστάνα των ανθρακωρυχείων Τζο Κραφτ.

Και οι δυο τους είναι χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων που είχαν κάνει αξιόλογες συνεισφορές στο ταμείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή