Ηθελε να μείνει κι άλλο περιτριγυρισμένη από τα αστέρια

Ηθελε να μείνει κι άλλο περιτριγυρισμένη από τα αστέρια

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίνοντας από το πλατύ χαμόγελο που ζωγραφίστηκε στο πρόσωπο της 44χρονης Γαλλίδας, Κλοντί Ενέρ, της πρώτης Ευρωπαίας που πάτησε το πόδι της στο Διενθή Διαστημικό Σταθμό, λίγα μόλις λεπτά μετά την επιστροφή της στη γη συμπεραίνει κανείς ότι πρέπει να είναι πολύ όμορφα ανάμεσα στα αστέρια. Αλλωστε, το δήλωσε και η ίδια λίγο αργότερα: «Μακάρι να ήταν δυνατόν να παραμείνω ακόμα περισσότερες ημέρες περιτριγυρισμένη από τ’ αστέρια». Πριν την προσγείωσή της στο έδαφος του Καζακστάν, η Ενέρ είχε βρεθεί για οκτώ ημέρες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μαζί με δύο Ρώσους κοσμοναύτες, τον Βίκτορ Αφανάσιεφ και τον Κονσταντίν Κοζέγιεφ, όπου πραγματοποίησε σειρά πειραμάτων στο πλαίσιο του γαλλικού προγράμματος Ανδρομέδα.

Στη Δύση, ο Συμεών εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας του -κάτι μάλλον σπάνιο στα ταραγμένα Βαλκάνια- ενώ ταυτόχρονα είναι ο άνθρωπος που θα φέρει σε πέρας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε η Βουλγαρία να συμμετάσχει στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή