Ρωσία: Αστυνομικές επιχειρήσεις με στόχο τον Ναβάλνι

Ρωσία: Αστυνομικές επιχειρήσεις με στόχο τον Ναβάλνι

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση εναντίον του δικτύου οργανώσεων που στηρίζουν τον Αλεξέι Ναβάλνι εξαπέλυσαν χθες οι ρωσικές αρχές, προσάγοντας ακτιβιστές και κατάσχοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε 41 ρωσικές πόλεις.

Η επιχείρηση, τέσσερις ημέρες μετά το ράπισμα που δέχθηκε το κόμμα του Ρώσου προέδρου στις δημοτικές εκλογές της Μόσχας, έγινε στο πλαίσιο ερευνών για ξέπλυμα 15 εκατ. δολαρίων «μαύρου» χρήματος από την οργάνωση του Ναβάλνι.

Ο αγώνας του 43χρονου δικηγόρου κατά της διαφθοράς έχει ενοχλήσει τις ρωσικές αρχές, ενώ η οργάνωσή του δεν έλαβε μέρος στις δημοτικές εκλογές, αφού οι περισσότεροι υποψήφιοι αποκλείστηκαν για γραφειοκρατικούς λόγους. «Ο Πούτιν έχει θυμώσει πολύ», δήλωσε ο Ναβάλνι. «Συγχαρητήρια.

Σήμερα γίνεται η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Ρωσίας», καθώς 1.000 αστυνομικοί έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις, που διενεργήθηκαν σε 200 χώρους, σε 41 πόλεις, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ρωσίας.

Στις δημοτικές εκλογές, ο Ναβάλνι είχε συμβουλεύσει τους υποστηρικτές του να επιλέξουν τους υποψηφίους που είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να εκθρονίσουν υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος, στρατηγική που συνέβαλε ώστε να χάσει το κόμμα Ενωμένη Ρωσία το ένα τρίτο των εδρών που κατείχε έως τώρα στο δημοτικό συμβούλιο της Μόσχας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή