Εργατικό ατύχημα η ανακοπή εν ώρα σεξ

Εργατικό ατύχημα η ανακοπή εν ώρα σεξ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εργατικό ατύχημα» μπορεί να θεωρηθεί η ανακοπή καρδιάς εν ώρα σεξουαλικής πράξης, κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού ταξιδιού, σύμφωνα με απόφαση εφετείου του Παρισιού. Στην απόφαση αυτή κατέληξε δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας, όταν Γάλλος τεχνικός ασφαλείας που βρισκόταν σε ταξίδι για δουλειά του στη βόρεια Γαλλία, πέθανε από ανακοπή ενώ έκανε σεξ με άγνωστη γυναίκα. Οι εργοδότες του, η κατασκευαστική TSO, υποστήριξαν ότι, καθώς το περιστατικό σημειώθηκε εκτός ωρών εργασίας και σε δωμάτιο ξενοδοχείου διαφορετικό από εκείνο του εκλιπόντος, η εταιρεία δεν έπρεπε να θεωρηθεί υπεύθυνη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Euronews.

Στην αγόρευσή του, ο δικηγόρος της εταιρείας υποστήριξε ότι ο υπάλληλός τους «είχε διακόψει εν γνώσει του το ταξίδι του για “προσωπικούς” λόγους, όταν αποφάσισε να συνάψει εξωσυζυγικό δεσμό με άγνωστή του γυναίκα». Το εφετείο, όμως, αποφάσισε ότι ο θάνατος του εργαζομένου αποτελεί εργατικό ατύχημα. «Ο νόμος χαρακτηρίζει “εργατικό” κάθε ατύχημα που σημειώνεται στο πλαίσιο της εργασίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο εργαζόμενος βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι, το οποίο καλύπτει και τις νυχτερινές ώρες και τον χρόνο μετακίνησής του. Καθ’ όλη τη διάρκεια του επαγγελματικού ταξιδιού, ο υπάλληλος παραμένει υπό την ευθύνη του εργοδότη, μέχρι να αποδειχθεί ότι διέκοψε τις δραστηριότητές του για διαδικασία που δεν θεωρείται μέρος της καθημερινότητάς του». Η σεξουαλική πράξη, όμως, αποτελεί μέρος της καθημερινότητας, αποφάσισε το παρισινό εφετείο, δικαιώνοντας τους συγγενείς του εκλιπόντος. Το δικαστήριο αποφάσισε, επίσης, ότι ακόμη και αν η καρδιακή ανακοπή είχε σημειωθεί έξω από το δωμάτιο που είχε κρατηθεί από την εταιρεία για λογαριασμό του υπαλλήλου, αυτό δεν θα απάλλασσε την εταιρεία από τη νομική της ευθύνη.

Το ζήτημα της αστικής ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους απασχολεί κατά προτεραιότητα τη γαλλική κυβέρνηση, που βρίσκεται αντιμέτωπη με δυσχερή πολιτική εκστρατεία εκσυγχρονισμού της εργασιακής νομοθεσίας, με στόχο την προσέλκυση νεοφυών επιχειρήσεων. Η γαλλική Δικαιοσύνη, όμως, δεν μοιάζει να έχει ενστερνισθεί τα διδάγματα της κυβέρνησης Μακρόν για επιβολή νέων εργατικών κανόνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή