Αποδέχθηκε τις εξηγήσεις του Νετανιάχου ο Τραμπ

Αποδέχθηκε τις εξηγήσεις του Νετανιάχου ο Τραμπ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κενά αέρος στις σχέσεις μεταξύ δύο πολύ στενών συμμάχων, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, προκάλεσε ρεπορτάζ που έφερε τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες να κατασκοπεύουν τον Λευκό Οίκο. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι αποδέχεται τις εξηγήσεις που του έδωσε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Δεν πιστεύω ότι οι Ισραηλινοί μας κατασκοπεύουν. Θα δυσκολευόμουν πολύ να το πιστέψω», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στον Λευκό Οίκο. Ρεπορτάζ του ιστοτόπου Politico, που επικαλούνταν πρώην αξιωματούχους εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, ανέφερε ότι Ισραηλινοί, κατά πάσα πιθανότητα, ήταν εκείνοι που εγκατέστησαν μικροσκοπικές συσκευές παρακολούθησης συνδιαλέξεων κινητής τηλεφωνίας και μηνυμάτων SMS κοντά στον Λευκό Οίκο, με στόχους τον πρόεδρο Τραμπ και στενούς συνεργάτες του. Στο συμπέρασμα αυτό, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οδηγούσαν τα ευρήματα του FBI και άλλων ομοσπονδιακών υπηρεσιών, που ερεύνησαν την υπόθεση. Το βράδυ της Πέμπτης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διέψευσε το δημοσίευμα με δηλώσεις του από το ρωσικό θέρετρο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Αφού χαρακτήρισε «εντελώς χαλκευμένες» τις επίμαχες πληροφορίες, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε: «Εχω δώσει μια οδηγία: καμία δράση των μυστικών μας υπηρεσιών προς την κατεύθυνση των ΗΠΑ, καμία κατασκοπευτική δραστηριότητα. Εφαρμόζεται αυστηρά, χωρίς εξαιρέσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή