ΚΟΣΜΟΣ

Πώς θα κατανεμηθούν οι 80 και πλέον μετανάστες που διέσωσε στη θάλασσα το Ocean Viking

Πώς θα κατανεμηθούν οι 80 και πλέον μετανάστες που διέσωσε στη θάλασσα το Ocean Viking

Η Γερμανία θα υποδεχθεί 24 μετανάστες που επιβαίνουν στο Ocean Viking μετά τη διάσωσή τους στη Μεσόγειο από το πλοίο αυτό, που έχουν ναυλώσει μη κυβερνητικές οργανώσεις, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην ιταλική κυβέρνηση.

Η Ιταλία και η Γαλλία θα υποδεχθούν ισάριθμους, ενώ η Πορτογαλία θα αναλάβει οκτώ και το Λουξεμβούργο δύο, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Στο Ocean Viking -το έχουν ναυλώσει οι ΜΚΟ Μεσόγειος SOS και Γιατροί Χωρίς Σύνορα- επιβαίνουν πάνω από 80 μετανάστες, μετά την περισυλλογή ακόμη 34 επιβατών πλεούμενου που αντιμετώπιζε πρόβλημα λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Εξάλλου χθες, η Ρώμη προσέφερε στο πλοίο πρόσβαση στο λιμάνι του μικρού νησιού Λαμπεντούζα, μετέδωσε το ANSA. Πάντως, η αποβίβαση των μεταναστών θα γίνει στα ανοικτά.

Η οργάνωση Μεσόγειος SOS χαιρέτισε την απόφαση, κάνοντας λόγο για μια ενθαρρυντική ένδειξη. «Έπειτα από 14 μήνες, το Ocean Viking γίνεται το πρώτο πλοίο που μεταφέρει ανθρώπους σε ασφαλή τοποθεσία στην Ιταλία», ανέφερε η ΜΚΟ μέσω Twitter.

Το σκάφος είχε διασώσει 50 μετανάστες την περασμένη Κυριακή.

Μόλις δύο άνθρωποι, μια έγκυος και ο σύζυγός της, επετράπη να αποβιβαστούν ως τώρα. Μεταφέρθηκαν στη Μάλτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,DPA