Σάρα Τόμας: Διέσχισε το κανάλι της Μάγχης κολυμπώντας 4 φορές συνεχόμενα (φωτογραφίες – βίντεο)

Σάρα Τόμας: Διέσχισε το κανάλι της Μάγχης κολυμπώντας 4 φορές συνεχόμενα (φωτογραφίες – βίντεο)

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 37χρονη Αμερικανίδα Σάρα Τόμας είναι ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να διασχίσει κολυμπώντας το κανάλι της Μάγχης τέσσερις φορές χωρίς σταματημό. 

Η επική πρόκληση άρχισε για την Τόμας τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και ολοκληρώθηκε έπειτα από 54 ώρες.

Η κολυμβήτρια ανοιχτής θαλάσσης, η οποία πριν από ένα χρόνο ολοκλήρωσε τη θεραπεία κατά του καρκίνου του μαστού, αφιέρωσε το κολύμπι της σε «όλους τους επιζώντες εκεί έξω». Η ομάδα υποστήριξης της Σάρα δήλωσε ότι η ίδια «χρησιμοποίησε την κολύμβηση για να αντιμετωπίσει τη θεραπεία». 

Παρότι στο τελευταίο σκέλος του εγχειρήματος της η Τόμας βρέθηκε αντιμέτωπη με αντίθετα ρεύματα, που τη δυσκόλεψαν, ολοκλήρωσε την κολυμβητική της δοκιμασία σήμερα το πρωί.

«Είμαι πολύ κουρασμένη. Δεν το πιστεύω ότι τα κατάφερα. Το πλάνο μου για την ημέρα να είναι να κοιμηθώ», δήλωσε η Σάρα και πρόσθεσε ότι η ομάδα της τη «βοήθησε και την κράτησε δυνατή». 

«Κάθε απόσταση, είχε τις δυσκολίες της, αλλά η τελευταία φορά που επέστρεφα από τη Γαλλία ήταν πάρα πολύ δύσκολη», είπε χαρακτηριστικά. 

Μόλις τέσσερις κολυμβητές έχουν καταφέρει να διασχίσουν το κανάλι της Μάγχης, αλλά τρεις συνεχόμενες φορές. Πριν από την Σάρα, κανένας δεν είχε καταφέρει να κολυμπήσει και τέταρτη φορά.  

Η Σάρα Τόμας ολοκλήρωσε την πρώτη διοργάνωση με αγώνες ανοιχτής θαλάσσης το 2007, ενώ η πρώτη φορά που διέσχισε το κανάλι της Μάγχης ήταν το 2012. Εκτοτε κολύμπησε στο κανάλι άλλη μια φορά το 2016. Το Σάββατο το βράδυ, παραμονή του κολυμβητικού της εγχειρήματος, παραδέχθηκε σε ανάρτησή της στο Facebook, ότι «φοβάται» την πρόκληση. «Περίμενα για αυτό πάνω από δύο χρόνια και πολέμησα πολυ σκληρά για να φτάσω εδώ», πρόσθεσε. 

«Είμαι 100%  έτοιμη; Οχι, είμαι στη καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσα να είμαι. Με ότι έχω περάσει, με περισσότερη φωτιά και αγώνα από ποτέ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή